вівторок, 09 травня 2017 10:10

"Солодкий, красивий і зухвалий" - Chevrolet Bel Air
10

Chevrolet Bel Air - американський автомобіль названий на честь престижного району Лос-Анджелеса. Його виробляла корпорація GM у 1953-1976 роках. На фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand авто привезли з Харківського технічного клубу "Самоход".

"Chevrolet Bel Air - автомобіль вищого класу. Модель 57-го року могли дозволити собі зірки рангу Джона Леннона. Усе, що можна було зробити люксовим у ті роки, є у цій машині", - розповідає Gazeta.ua президент Харківського технічного клубу "Самоход Олександр Осетров.

Об'єм двигуна - 5,5 л. Потужність - 220 к.с. Витрата бензину - близько 35 л.

"Коли автомобіль стартує з місця, колеса прокручуються і димляться. Це відбувається завдяки такій великій потужності двигуна. Відтак машина не їде, а літає", - каже автолюбитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали автомобіль німецьких офіцерів

На моделі 1957 року чітко проявляється знаменитий "плавниковий стиль". Задня частина автомобіля має кутасту форму. Бампери стають закругленими та інтегруються в кузов.

Протягом років виробництва Chevrolet Bel Air випускали під різними слоганами. До прикладу, у 1955-му - "Гарячий!", у 1956-му - "Гарячий став ще гарячішим!", а у 1957 - "Солодкий, красивий і зухвалий!".

Opel Rodster - ексклюзивний спортивний автомобіль. Його випускали з 1935 по 1939 роки y німецькому Рюсельсхаймі. Потужність двигуна – 30 к.с. Максимальна швидкість – 90 км/год. Розхід бензину – 9 л./100 км.

Зараз ви читаєте новину «"Солодкий, красивий і зухвалий" - Chevrolet Bel Air». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути