середа, 26 лютого 2020 05:25

Освітянин розповів, як обрати майбутню спеціальність

Освітянин розповів, як обрати майбутню спеціальність
Абітурієнтам варто оминати спеціальності, які зараз на "хайпі" Фото: ostarbeiter.vn.ua

З 3 лютого до 24 березня триватиме реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання.

Цьогоріч тестування складатимуть понад 346 тис. випускників середніх шкіл. Ще 10% - випускники шкіл та університетів попередніх років.

Усі результати ЗНО абітурієнти знатимуть до 24 червня. А з 13 липня розпочнеться прийом вишами заяв та документів від вступників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співпрацюють з роботодавцями і мають зіркових викладачів - експерт про те, як обрати університет

Чимало одинадцятикласників не зовсім знають, який фах їм обирати, - говорить співзасновник освітньої онлайн платформи Prometheus Іван Примаченко. - Проте зараз існує величезна кількість семінарів, літніх таборів, проектів, які дозволяють від кількох днів до тижнів зануритися в практично будь-яку професію. Школярам пропонують заглянути в закулісся конкретної спеціальності, подивитися на реальну щоденну роботу якогось фахівця. Також є онлайн-курси, які абітурієнт може пройти. Вступнику потрібно буде вивчити те, що даватимуть у перший рік в університеті та зрозуміти чи йому це подобається. Крім цього, найкраще вибрати широку спеціальність, щоб мати більше місця для маневру. У людини залишаться фундаментальні знання, але пізніше вона легко зможе перекваліфікуватися і вивчати конкретний напрямок у цій професії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все про ЗНО-2020

У 2020-му документи вперше можна подавати до п'яти, а не семи університетів, як це було у попередні роки.

Важко сказати про конкретний фах за даними конкурсу на нього. Адже бувають такі професії, на які претендує неймовірно велика кількість осіб, однак така спеціальність справді цікава і в майбутньому дає можливість отримати чудові умови праці, велику зарплатню та кар'єрний ріст. Проте дійсно варто оминати ті сфери, які зараз на "хайпі". Не так давно це були: право та економіка. Часто люди бачили ідеалізоване бачення цих професій. Проте воно абсолютно не відповідало тому, чим в реальному житті займаються ті ж юристи чи економіси. У таких випадках, як вже говорилось, варто дивитися на середній прохідний бал, а не на кількість людей, на одне місце.

Цьогоріч ЗНО складатимуть з чотирьох предметів. Із них три - обов'язкові. Перший - українська мова і література, другий - математика або історія України. Третій предмет вступник обирає на власний розсуд.

Зараз ви читаєте новину «Освітянин розповів, як обрати майбутню спеціальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути