понеділок, 26 лютого 2018 15:10

Опорні школи – один з чинників якісної освіти – Гриневич

Опорні школи – один з чинників якісної освіти – Гриневич
2018-го на розвиток опорних шкіл виділили 11 млн грн. Фото: 032.ua

Опорні школи позитивно впливають на розвиток освіти. За останні 2 роки створили 67 навчальних закладів такого типу і 174 філії.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Для підвезення учнів опорних шкіл придбали 38 шкільних автобусів та обладнання на суму понад 35 мільйонів гривень. Відремонтували окремі ділянки доріг. Така робота не може не давати свої результати. Створення опорних шкіл впливає на зростання кількості реально профільних класів, де діти більш-менш можуть зосередитись на підготовці до потрібних їм предметів. Матеріально-технічне забезпечення, фахові вчителі, хороші умови для навчання – усе це дає можливості повністю розкрити потенціал кожної дитини", – розповіла Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,7 млн заяв надійшло у вузи - освітні події 2017 року в цифрах

На нинішній рік у бюджеті виділили 200 млн грн на закупівлю автобусів, 441,1 млн - на природничо-математичні кабінети та 509 млн – на інклюзивну освіту.

134 опорні школи з 450, які зараз функціонують в Україні, утворили з ініціативи об'єднаних територіальних громад. Протягом останніх 2 років з державного бюджету на закупівлю автобусів для підвезення дітей до опорних шкіл виділили 500 млн грн. Обладнання навчальних закладів природничо-математичними кабінетами обійшлося у ще 500 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Опорні школи – один з чинників якісної освіти – Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі