пʼятниця, 24 листопада 2017 10:05

Держава вкладає значні кошти на розвиток опорних шкіл - Гриневич

Держава вкладає значні кошти на розвиток опорних шкіл - Гриневич
З першого вересня запрацювали 192 додаткові опорні школи. Фото: uain.press

Опорні школи - один з чинників якості освіти.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"134 опорні школи з 450, які зараз функціонують в Україні, утворили з ініціативи об'єднаних територіальних громад. Люди зацікавлені в побудові якісної освіти для своїх дітей. Ця тенденція порівняно з минулим роком покращується. Минулоріч 15 відсотків шкіл створили в об'єднаних територіальних громадах. Цього року - 30 відсотків. Опорні школи – це не просто місце, куди довозять дітей, це нова якість української освіти", - розповідає Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки школярів навчаються у класах, де менше 15 учнів

Держава вкладає значні кошти в розвиток опорних шкіл, каже міністр. Протягом останніх 2 років з державного бюджету на закупівлю автобусів для підвезення дітей до опорних шкіл виділили 500 млн грн. Обладнання навчальних закладів природничо-математичними кабінетами обійшлося у ще 500 млн. Крім того, у нинішньому році для ОТГ виділили окрему субвенцію у 300 млн грн на ці витрати.

З 1 вересня у великих селах і селищах запрацювали 192 додаткові опорні школи. Класні кімнати там краще обладнані. Кожен заклад розрахований на 350–400 дітей. Їх туди звозять автобусами із сіл, де мала кількість школярів. Усього в опорні заклади пішли 75 тис. учнів.

Зараз ви читаєте новину «Держава вкладає значні кошти на розвиток опорних шкіл - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути