понеділок, 20 листопада 2017 18:12

Що робить українську молодь щасливою – дослідження

Що робить українську молодь щасливою – дослідження
Соціологічне дослідження "Оцінка українською молоддю власного добробуту" виявило, що джерелом щастя для української молоді є приватне життя та власні досягнення. Фото: Олена Литвинова

Міжнародна дослідницька компанія GfK Ukraine днями презентувала унікальне дослідження. Воно мало дати відповіді на низку питань: чим живе сучасна молодь, до чого прагне, що її засмучує чи приносить задоволення. Ініціював дослідження Національний олімпійський комітет України в рамках проекту Olympic moves UA, який НОК реалізує у партнерстві з "Кока-Кола".

"Добробут можна виміряти суб'єктивно за допомогою опитувань людей про їхнє життя. Ми проводимо різні дослідження, проте не цікавимося, наскільки люди щасливі. Щастя - це предмет для наукових дискусій. Ми запропонували оцінити емоційний стан, чого прагнуть та чого вдосталь у житті молоді у віці від 15-ти до 40 років. Для цього було опитано понад 1300 молодих людей з усіх регіонів України", - каже Gazeta.ua Анастасія Шуренкова, представник міжнародної дослідницької компанії GfK Ukraine.

Соціологічне дослідження "Оцінка українською молоддю власного добробуту" виявило, що джерелом щастя для української молоді є приватне життя та власні досягнення. Натомість молоді бракує впевненості у майбутньому, відчуття безпеки, турбує низьке матеріальне становище. Також для "повного щастя" молодим людям не вистачає участі у вирішенні соціальних питань різноманітних спільнот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 прийомів для швидкого пошуку в Google

"У молоді є запит на залучення до громадського життя і відповідаючи на такий запит молоді, соціальні проекти "Кока-Кола" в Україні спрямовані на підтримку та розвиток молоді та посилення її участі громадах", - говорить Олеся Жулинська, директор зі зв'язків з громадськістю компанії "Кока-Кола Україна". Активна участь у громадському житті, як свідчать результати дослідження, робить молодь щасливішою та оптимістично налаштованою.

Не залишається молодь осторонь і від олімпійського руху – для неї важливі такі олімпійські цінності, як гордість за свою країну, чесність, повага до інших, прагнення досконалості. Завдяки олімпійському рухові молодь також усвідомлює себе частиною спільнот, беручи участь у різноманітних змаганнях, зокрема, у таких як Olympic moves UA.

"Загальнолюдські цінності, спорт, командний дух допомагають молодим людям досягти успіху, з оптимізмом ставитися до життя", - переконаний Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету України.

Зараз ви читаєте новину «Що робить українську молодь щасливою – дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути