Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 12:32

Діти зі шкіл-інтернатів повинні ходити до звичайної школи - МОН

Діти зі шкіл-інтернатів повинні ходити до звичайної школи - МОН
Діти зі шкіл-інтернатів мають обов'язково ходити до загальноосвітньої школи. Фото: nus.org.ua.

Міносвіти підтримує реформування деінституціалізації інтернатів. Діти зі шкіл-інтернатів мають обов'язково ходити до загальноосвітньої школи.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

"Реформа системи інтернатних закладів наразі є важливим кроком до забезпечення прав дітей на проживання у сім'ї, піклування батьків та здобуття кращої освіти. Жоден інтернат, яким би хорошим він не був, не може замінити сім'ю. Що стосується загальноосвітніх шкіл-інтернатів, то міністерство не бачить їхнього майбутнього для учнів початкових класів. Діти мають навчатися у школі. Їх не потрібно відділяти від інших, навпаки, треба сприяти їх соціалізації", – розповідає Хобзей.

МОН, МОЗ та Мінсоцполітики планують вдосконалювати законодавство, розвивати мережу та забезпечувати освітні, медичні, соціальні, реабілітаційні послуги.

Санаторні, спеціалізовані та спеціальні школи-інтернати повинні продовжувати свою роботу. Утім для цього потрібно змінити умови перебування дітей у таких закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто безкоштовно харчуватиметься у школах

"Нерідко буває ситуація, коли дитина заходить до санаторної школи в першому класі, а виходить звідти у 9 чи 11. Це неприйнятне. Для виправлення таких ситуацій Міносвіти має співпрацювати з МОЗ, адже термін перебування у таких інтернатах з метою лікування чи оздоровлення визначають лікарі", – каже представник Міносвіти.

Міносвіти працює над розвитком мережі опорних шкіл. Протягом останніх 2 років з державного бюджету на закупівлю автобусів для підвезення дітей до опорних шкіл виділили 500 млн грн. Обладнання навчальних закладів природничо-математичними кабінетами обійшлося у ще 500 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «Діти зі шкіл-інтернатів повинні ходити до звичайної школи - МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути