Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 14:58

Фінансову грамотність варто зробити окремим предметом - Гриневич

Фінансову грамотність варто зробити окремим предметом - Гриневич
Фінансову грамотність вивчають 22 тис. учнів. Фото: news.bigmir.net

Курс "Фінансова грамотність" викладають у 1,1 тис. шкіл. Його вивчають 27 тис. учнів.

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Фінансова грамотність – одна із ключових компетентностей Нової української школи. Це заклали у Закон "Про освіту". Хоч перший клас Нової української школи буде у 2018 році, а дванадцятий клас у 2023 році, ми маємо напрацьовані матеріали для всіх класів і для всіх вікових груп. Зараз в усі програми базової школи включили завдання, орієнтовані на розвиток фінансової грамотності. Але це має бути здійснено більш системно і для всієї школи", – розповідає глава міністерства.

У межах курсу "Фінансова грамотність" розробили завдання, які слід інтегрувати в обов'язкові шкільні предмети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді науковці їдуть за кордон – Гриневич

"Фінансова грамотність має стати надбанням кожного, хто закінчив школу в Україні. Випускник в Україні повинен отримати ті компетентності, які потім йому допоможуть стати успішною людиною. Фінансова грамотність є однією з таких компетентностей", - каже Лілія Гриневич.

Опорні школи - один з чинників якості освіти. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Протягом останніх 2 років з державного бюджету на закупівлю автобусів для підвезення дітей до опорних шкіл виділили 500 млн грн. Обладнання навчальних закладів природничо-математичними кабінетами обійшлося у ще 500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Фінансову грамотність варто зробити окремим предметом - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі