четвер, 28 грудня 2017 09:21

1,7 млн заяв надійшло у вузи - освітні події 2017 року в цифрах

1,7 млн заяв надійшло у вузи -  освітні події 2017 року в цифрах
Освітні події 2017 року в цифрах. Фото: swansea-union.co.uk

Рік, що минає, виявився плідним для української освіти. У вересні Уряд ухвалив Закон "Про освіту". Цієї події в освітній та науковій сфері чекали кілька років. За документ проголосували 255 народних депутатів.

Gazeta.uaзібрала головні події останнього року в освіті у цифрах.

192 опорні школи запрацювали у нинішньому році. Всього в областях України функціонують 450 таких закладів.

303 випускники склали ЗНО на 200 балів. 2 предмети на найвищий бал склали 9 осіб.

1,3 тис. грн - розмір академічної стипендії в університеті. Виплати збільшили на 18% з листопада.

1,5 тис. абітурієнтів з непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей зарахували до українських вузів. Це на третину більше, ніж минулого року. З Криму вступили 204 абітурієнти.

4,2 тис. учнів з особливими потребами навчаються у звичайних загальноосвітніх закладах. Загалом у школах працюють 2,7 тис. інклюзивних класів.

4,3 тис. грн - середня заробітна плата вчителів в Україні. Учителі без категорій отримують від 3960 грн. З категорією - від 5266 грн

40 тис. заяв абітурієнтів зникли з особистих електронних кабінетів вступника. Причина - вірус Petya.A та проблеми з новим програмним забезпечення. Воно коштувало 9 млн грн.

52,2 тис. дітей стоять на черзі у дитсадки. Найбільші проблеми з місцями у дошкільних навчальних закладах у столиці та західних регіонах.

54,6 тис. грн обійдеться рік навчання англійською мовою в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка. Загалом по Україні вартість одного року навчання збільшилася у середньому на 2-4 тис. грн.

60 ,9 тис. абітурієнтів пройшли на бюджет цього року. Це на 17,5% менше, ніж минулоріч. Загалом у вузи надійшло 1,7 млн заяв. Найбільше у КНУ ім. Шевченка - 58,9 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто контролюватиме якість освіти

158,5 тис. випускників зареєструвалися на ЗНО. Це на 20 тис. менше, ніж торік. 9,9 тис. зареєстрованих випускників не прийшли на ЗНО. 94 - не допустили до іспитів через запізнення чи відсутність обов'язкових документів.

408,2 тис. першокласників у нинішньому році. Найбільше - на Дніпропетровщині, Львівщині та в Києві. Найменше - у Луганській і Херсонській областях. Торік до першого класу пішло на 15 тис. менше дітей.

Кабмін затвердив план заходів з реформування загальної середньої освіти - "Нова українська школа". Запланували також створити нову структуру школи. План розрахований на 2017- 2029 роки.

Зараз ви читаєте новину «1,7 млн заяв надійшло у вузи - освітні події 2017 року в цифрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути