середа, 29 березня 2017 18:18

На підготовку трактористів виділили 40 млн грн

На підготовку трактористів виділили 40 млн грн
Лілія Гриневич Фото: hyser.com.ua

Уряд виділив 50 млн грн на матеріально-технічну базу для 25 навчально-практичних центрів. Будуть готувати трактористів, сантехніків та швачок — професії, які визнані дефіцитними. Із зазначеної суми біля 40 млн витратять на підготовку трактористів.

"За професією "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва" планується відкриття 2 центрів. Їх орієнтовна вартість по 19,9 млн грн. Сучасними пристроями обладнають 10 центрів за професією "Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування". На один центр виділять по 599 тис. грн. Для підготовки робітників за професією "Швачка. Кравець. Закрійник" створюють 13 закладів. Їм дають по 330 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 8 недоліків системи освіти

Професійно-технічна освіта повинна мати випереджувальний інноваційний характер, тому ми мусимо витрачати гроші на створення адекватної матеріально-технічної бази навчальних закладів. Інакше наші ПТНЗ і надалі вчитимуть професійним навичкам, які актуальні для ХХ, а не ХХІ століття", – розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

Кошти вже закладено до бюджету на 2017 рік. Упродовж двох тижнів міністерство затвердить перелік техніки, обладнання, матеріалів та устаткування, яке передбачається придбати за бюджетні кошти. Його оприлюднять на сайті відомства.

22 березня Лілія Гриневич заявила, що реформа зі створення нової української школи розпочнеться з 2018-го. З наступного року повністю зміниться шкільна освіта. Нова українська школа - це нові державні стандарти. Реформа передбачає 12-річне навчання. З 2018-го учні навчатимуться 4 роки в початковій школі, 5 - у середній та 3 - у профільній.

Зараз ви читаєте новину «На підготовку трактористів виділили 40 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі