вівторок, 28 березня 2017 18:02

Міносвіти планує подолати репетиторство

Міносвіти планує подолати репетиторство
МОН планує подолати нав'язане репетиторство. Фото: langplanet.ru

У школах боротимуться з репетиторством. Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Зараз вчителі свідомо не дають на уроках необхідний матеріал, каже міністр. Стимулюють учнів отримувати додаткові заняття.

Позбутися репетиторства допоможуть дві структурні зміни у системі освіти. Це - створення старшої трирічної профільної школи та підвищення соціального статусу вчителя.

"Ми працюємо з батьківськими організаціями, щоб це вчасно виявляти. 2016 року підвищили заробітну плату педагогам у середньому на 50 відсотків. Міністерство працює над дебюрократизацією школи. Це допоможе вивільнити час вчителів для роботи з учнями, а не на виконання різноманітної бюрократичної звітності, яку від них вимагають у великій кількості", – каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черги в дитсадочки зникнуть за три роки - Гриневич

Освітня система України має 8 значних недоліків, повідомляють фахівці Організації економічного співробітництва і розвитку. Це - черги в дитячі садки, нерівний доступ до освіти, репетиторство, непрозора закупівля підручників, неналежне використання батьківських внесків, корупція, неналежне визнання навчальних досягнень студентів і академічна недоброчесність.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти планує подолати репетиторство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути