вівторок, 03 липня 2018 18:52

Іноземним студентам подобається толерантність українців

В Україні найбільше навчається іноземних студентів з Індії. Зареєстрували понад 10 тис. осіб 2017 року.

Щорічний приріст іноземних студентів становить 10%. В цілому в українських вишах навчають 66 310 іноземних студентів з 147 країн світу. Найбільше відправляють своїх громадян на навчання до України Індія, Азербайджан, Марокко, Туркменістан, Нігерія, Грузія, Туреччина, Єгипет, Узбекистан та Йорданія.

"Індія - це країна, громадяни якої найчастіше виїжджають на навчання за кордон. На перших місцях за кількістю студентів вона не тільки в Україні, але й у всьому світі. В Україні їх приваблює висока якість надання освітніх послуг і відносно низька вартість навчання, у порівнянні з іншими країнами. Їм подобається толерантність українців. Іноземні студенти почувають себе у безпеці в Україні", - каже заступник директора Українського державного центру міжнародної освіти Олена Сулима.

  Фото: Український дежавний центр міжнародної освіти
Фото: Український дежавний центр міжнародної освіти

В українських вишах для студентів з іншої країни існують практично ті ж умови навчання, що й для українців. У їх розпорядженні такі рівні вищої освіти, як бакалавр, магістр, доктор філософії і доктор наук. Для іноземців доступна заочна, денна і дистанційна форми навчання.

Викладають українською або російською мовами. Частіше іноземним студентам пропонують навчання англійською. Ті студенти, які хотіли б вивчити українську або російську мови, можуть зробити це протягом року на спеціальних додаткових курсах. При зарахуванні до вишу, знання мови зазвичай не розглядають як пріоритетний чинник. Більше уваги приділяють успішності абітурієнта в його попередньому навчальному закладі. Вимоги до освоєння матеріалу і успішності іноземних студентів кожен виш встановлює на свій розсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обов'язкові іспити та уніфіковані предмети - Гриневич розповіла про зміни вступної кампанії-2018

"Кількість студентів зростатиме і надалі. Якщо порівнювати минулі роки, то 2016 року зареєстрували 53 664 іноземних студенти. 2017-го цей показник зріс. Українські виші не втратять популярність за кордоном", - каже Сулима.

Найпопулярніший серед іноземних студентів - Харківський національний медичний університет. Зареєстровано понад 5 тис. іноземців.

  Фото: Український дежавний центр міжнародної освіти
Фото: Український дежавний центр міжнародної освіти

"Найпопулярніші спеціальності серед іноземних студентів, якщо брати у відсотковому еквіваленті, то 45 відсотків їде здобувати вищу освіту за медичними спеціальностями. Це лікувальна справа, стоматологія, медицина та фармація", - додала Сулима.

Гриневич назвала причини, чому українські студенти обирають навчання за кордоном. МОН намагається якомога більше вкласти в якість української вищої освіти. Такий відплив студентів у Польщу і взагалі в західні країни пов'язаний найперше з безпековими питаннями.

Зараз ви читаєте новину «Іноземним студентам подобається толерантність українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути