четвер, 30 травня 2019 12:06

Експерт розповів, які нові професії з'являться у майбутньому

Експерт розповів, які нові професії з'являться у майбутньому
Експерт розказ про найприбутковіші професії в Україні Фото: zak-kor.net

IT є найбільш високооплачуваною сферою в Україні.

Згідно з дослідженнями HeadHunter, уже кілька років поспіль найбільша кількість вакансій пропонується у сферах "Продажі", "ІТ, телеком" та "Маркетинг". Позитивну динаміку демонструють галузі "Виробництво", "Будівництво", "Бухгалтерія", "Транспорт та логістика", "Робочий персонал".

- Зараз можна помітити високу цікавість до спеціалістів IT сектору. Це робота із великими масивами даних, кібербезпекою чи аналітикою, - говорить спеціаліст експертно-аналітичного центру порталу "HeadHunter Україна" Юлія Дрожжина. - Варто розуміти, що IT-спеціалісти будуть затребувані не лише в таких компаніях, але й інших галузях. IT-сфера добре оплачується і ці показники не знижуватимуться.

Які професії можуть зникнути або змінитися у майбутньому?

- У сфері фінансів за рахунок автоматизації можуть стати непотрібними спеціалісти, які працюють з первинною бухгалтерією. Однак, такі люди займатимуться прорахунком ризиків. Зовсім нещодавно вийшов журнал, який написав бот. Тобто, навіть журналістика зазнає змінє. Крім цього, крос-функціональні спеціалісти, які знають не лише свою спеціалізацію, але й суміжні, будуть високо цінуватися. Наприклад, піар-менеджеру варто володіти і маркетингом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як успішно скласти ЗНО: поради першокурсників

Можливо з'являться нові професії?

- Пенсійна система змінюється і люди думатимуть про самостійне забезпечення фінансування під час свого пенсійного періоду. Тому затребуваними будуть спеціалісти, які розроблятимуть такі плани. Останнім часом можна помітити, що тривалість життя збільшується. Відповідно, будуть затребувані фахівці, які працюватимуть над запобіганням вікових хвороб. Вони діагностуватимуть їх на ранньому етапі та лікуватимуть. Також збільшується цікавість людей до здорового способу життя. Тому ставатимуть популярними дієтологи та різні спортивні фахівці.

Які професії є затребуваними зараз?

Такими є фахівці аграрної сфери. Так, аграріям роботодавці пропонують зарплати від тисячі доларів. Однак працівників немає, адже серед молоді ці професії не є популярними. Варто зазначити, що за щорічними результатами вступних компаній продовжують лідирувати юриспруденція, фінанси та філологія. У цих сферах є надзвичайно висока конкуренція. Наприклад у юристів на одне вакантне місце 8-9 резюме. Для порівняння, у аграрній сфері всього 2-2,5 людини на одне робоче місце.

У майбутньому прогнозують появу нової спеціальності у сфері "Будівництво". Новим фахівцем стане проектувальник інфраструктури "розумного" будинку. Він займатиметься інтелектуальними системами управління домашніх господарств.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, які нові професії з'являться у майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі