Ексклюзиви
середа, 29 травня 2019 18:27

Як успішно скласти ЗНО: поради першокурсників

Як успішно скласти ЗНО: поради першокурсників
Першокурсники дали поради, як успішно скласти ЗНО Фото: ЗНОву ЗНО

З 21 травня в Україні стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року. Триватиме вона до 13 червня і завершиться тестуванням з хімії. Цього року на ЗНО винесли 11 предметів.

Студенти першого курсу розповіли Gazeta.ua, як успішно скласти ЗНО.

Гончарук Тетяна, 18 років

За день перед ЗНО потрібно максимально розслабитись та не згадувати про тестування, адже це додатковий стрес. Також не варто повторювати вивчений матеріал, це краще зробити за кілька днів до цього. Для того, щоб відволіктися, раджу прогулятися з друзями, подивитися фільм чи просто послухати музику.

Сенишин Юстина, 17 років

Перед ЗНО мене заспокоювало чітке знання того, що я вивчила. Дуже допомогли пробні тести за попередні роки. Вони дали розуміння того, як виглядатиме справжній тест, яка його структура. Крім цього варто поспілкуватися з абітурієнтами попередніх років. Вони і розповіли про процедуру ЗНО. Під час зовнішнього оцінювання з історії України я згадала відповідь на одне із завдань, тому що переглядала її вранці.

Борківська Ольга, 18 років

У день тестування варто вранці повторити інформацію, яка найімовірніше буде на ЗНО. Якщо це математика - формули, українська мова та література - вірші, історія України - дати. Якщо під час тестування абітурієнт не знає певного завдання, рекомендую пропустити його і повернутись пізніше. У жодному разі не варто зациклюватись на ньому. Старайтесь такі завдання робити методом виключення. Це збільшить шанси визначити правильну відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартує ЗНО: почали з найскладнішого предмету

Федоришин Софія, 18 років

Найкраще робити завдання поступово - від найскладнішого до найпростішого. На початку ЗНО ти ще не є стомлений, саме тому можна сконцентруватися на тестах підвищеного рівня складності. Коли впродовж усього оцінювання абітурієнт виснажиться, йому буде значно легше виконувати неважкі завдання.

Торунь Юлія, 18 років

Вагомою складовою перед ЗНО є повноцінний та міцний сон. Для цього з вечора потрібно зайнятися тією справою, яка сильно розслабляє, чимось не обтяжливим. Як на мене, то найважливішою порадою є ніколи не виправляти відповідь, яку абітурієнт обрав. На тестуванні є достатньо часу, щоб вступник мав змогу перевірити усі завдання. Тож хвилюватися, що на написання ЗНО може не вистачити годин - не варто.

Лоїк Вікторія, 18 років

Варто спробувати пройти тестування минулих років. Це є найкращою перевіркою на рівень своїх знань і готовності. При цьому раджу створити собі максимально наближені до ЗНО умови. Для початку обмежити себе в часі і виділити саме стільки хвилин, скільки триватиме справжнє тестування з певного предмету. Крім цього, намагайтеся робити всі завдання лише власними силами. Варто ізолюватися та виконувати роботу в максимальній тиші.

Цього року тести складатиме понад 354 тис. осіб901815. Першим нововведенням є впровадження обов'язкової державної підсумкової атестації у форматі ЗНО з української мови і з математики або історії на вибір. Ці два тести стануть обов'язковими. Ще два предмети абітурієнти обиратимуть самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Як успішно скласти ЗНО: поради першокурсників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути