вівторок, 29 серпня 2017 12:46

Як повернутися до роботи після відпустки

Як повернутися до роботи після відпустки
Для успішної адаптації у робочий режим потрібно всього 2-3 дні. Фото: tvoemisto

Сезон відпусток добігає кінця. Повернення на роботу після кількох тижнів відпочинку може викликати стрес, розповіла Gazeta.ua кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

"Повертайтеся додому з відпустки не у переддень до виходу на роботу. Організму потрібно кілька днів для адаптації і повернення у звичний режим після подорожі. Вдома теж не варто хапатися за усі справи. Краще кілька днів провести у розміреному темпі", - радить фахівець.

За кілька днів до виходу на роботу варто почати прокидатися раніше. Це допоможе поступово вийти на потрібний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не думати про роботу у вільний час

"У перший день на роботі не завантажуйте себе справами. Не варто братися за складні і термінові проекти. Краще навести порядок на робочому місці, виконувати прості завдання. А ще краще - змусьте себе нічого не робити. Наступного дня після такого вимушеного байдикування з'являється бажання попрацювати", - каже Ірина Губеладзе.

Психолог радить поділитися враженнями від відпустки з колегами.

"Не навантажуйте вихідні і вільний час після роботи. Не працюйте вдома. Краще зайнятися спортом чи гуляти на свіжому повітрі. Фізичне навантаження сприяє виробленню "гормону задоволення", - розповідає спеціаліст.

Свято Першого вересня та початок навчання можуть обернутися стресом для дитини. Тому важливо вчасно підготувати її до школи після літніх канікул. Щодня дитина повинна прокидатися на 10-20 хв. раніше, щоб дійти до потрібного часу. Крім того, можна скласти план навчання та поставити цілі на навчальний рік.

Зараз ви читаєте новину «Як повернутися до роботи після відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути