понеділок, 28 серпня 2017 12:35

Як підготувати дитину до школи після літа

Як підготувати дитину до школи після літа
За 7-10 днів до школи психолог радить входити у навчальний графік. Щодня прокидатися на 10-20 хв раніше, щоб у результаті дійти до потрібного часу. Фото: khodorivshchyna.blogspot.com

Свято Першого вересня та початок навчання можуть обернутися стресом для дитини. Тому важливо вчасно підготувати її до школи після літніх канікул, розповідає Gazeta.ua кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

"Зазвичай у школах дають завдання на канікули. Вони не дуже обтяжливі, але так дитина перебуватиме у робочому режимі. Якщо батьки стежили за регулярним і своєчасним виконанням цих завдань, то входження у навчальний процес буде простішим. Якщо ж усе літо діти пробайдикували, то повертатися до шкільного режиму треба поступово", - каже фахівець.

Щодня дитина повинна прокидатися на 10-20 хв. раніше, щоб дійти до потрібного часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зібрати дитину у перший клас

"Зараз батьки активно готують дитину до школи: купують одяг та приладдя. Раджу залучати малечу до вибору зошитів, щоденників, канцелярії. Ті речі стануть улюбленими для дитини та допоможуть налаштуватися на навчання. Зробіть вечір спогадів. Згадайте яскраві і веселі моменти, які трапитися з дитиною минулого навчального року", - розповідає Ірина Губеладзе.

Фахівець радить скласти план навчання та поставити цілі на навчальний рік. А щоб усе обов'язково збулося, свої бажання потрібно яскраво оформити.

1 вересня до першого класу підуть 408,2 тис. дітей. Минулого року першачків було менше - майже 400 тис. Найбільше першокласників у Дніпропетровській області - 34,7 тис. Трохи менше на Одещині та в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати дитину до школи після літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі