вівторок, 11 квітня 2017 14:05

Як не думати про роботу у вільний час

Як не думати про роботу у вільний час
Хобі, спорт та відпочинок з друзями допоможуть не думати про роботу. Фото: arthurdix.deviantart.com

Коли на роботі багато справ чи виникли проблеми, то навіть вдома про неї важко не думати.

"Постійні думки про роботу ні до чого хорошого не призведуть. Дуже скоро може статися емоційне та професійне вигоряння. Тому потрібно навчитися по-справжньому відпочивати від неї",- каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Заведіть хобі

Цікаве захоплення займе розум від непотрібних роздумів. Можна записатися на курси іноземної мови, фотографії, візажу чи флористики. Головне, перемикнутися на інтелектуальну та творчу діяльність. Зміна виду діяльності не тільки допоможе відпочити, а й сприятиме особистісному розвитку.

Займіться спортом

Спорт допомагає перемикнутися з розумового процесу на фізичну роботу. Можна записатися у спортивний зал, покататися на велосипеді в парку чи побігати на спортивному майданчику. Заняття спортом підвищують у крові рівень ендорфіну - гормону радості. Завдяки цьому гарантовано можна отримати емоційний підйом.

Зустріньтеся з друзями

Подолати емоційну втому найкраще допоможуть друзі. Спільні походи в кіно, театр чи кафе допоможуть відволіктися від нав'язливих думок і відпочити. Крім того, спілкування з іншими людьми розширює кругозір.

Відпочиньте з дітьми

Якщо у вас є діти - присвячуйте їм вільний час. Ігри з дітьми - повернуть у дитинство. Хороші спогади - нейтралізують погані думки. Позитивні емоції додадуть сил і змусять не думати про роботу. Головне, щоб відпочинок з дітьми не призвів до поганих думок - поганого настрою.

Заведіть нові знайомства

Знайомства ніколи не бувають зайві. Якщо друзів має бути мало, то знайомих - побільше. Поповнюйте список корисних знайомств. Знаходьте однодумців на курсах іноземної мови, у парку під час пробіжки чи у спортивному залі. Можливо, у цих людей буде інший погляд на світ, який допоможе відкрити щось нове у собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися не порівнювати себе з іншими - 5 кроків

Зараз ви читаєте новину «Як не думати про роботу у вільний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути