неділя, 26 березня 2017 12:46

Як навчитися не порівнювати себе з іншими - 5 кроків

Як навчитися не порівнювати себе з іншими - 5 кроків
5 порад, як не порівнювати себе з іншими. Фото: myhappyblog

Порівняння себе з іншими людьми - найпростіший шлях зруйнувати собі життя, кажуть психологи.

"У нашому суспільстві прийнято порівнювати себе з усіма та усім. Ми порівнюємо себе з метою зрозуміти, кращі ми чи гірші. Тому виникає "я не такий, як..". Це посилює наші власні страхи, сіє сумніви у собі. Адже завжди знайдеться хтось кращий, стрункіший, багатший, щасливіший", - розповідає психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua пропонує кілька ідей, як перестати порівнювати себе з іншими.

Порівнюйте себе з собою
Не дивіться на успіхи колеги по роботі чи сусідки, аналізуйте свої досягнення. Виховайте у собі звичку порівнювати себе зараз і себе тиждень, місяць чи рік тому. Погляньте, наскільки ви виросли, чого досягли. Такий аналіз "себе самого" покаже, що ви ростете, а не деградуєте.

Не порівнюйте свій внутрішній світ із зовнішнім образом інших
Найбільше до цього підштовхують соціальні мережі. Там усі щасливі, в усіх все добре. Але це лише частина життя цих людей, яку вони прагнуть показувати іншим. У їхньому житті теж бувають проблеми. Їх ніколи не побачиш у Вконтакте, Facebook або Instagram. Про це не варто забувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 порад, як побороти страх спілкування

Визначте власні цілі
Ніколи не заздріть досягненням інших людей. Відокремте ваші цілі від цілей оточуючих. Поставте собі запитання: "Чого я дійсно хочу?". Визначивши свої цілі, візьміть відповідальність за свій вибір. Зафіксуйте план досягнення. Так ваш шлях до мети буде індивідуальним.

Не будьте залежними від думки інших людей
Часто людина починає себе порівнювати з кимось, коли хтось з оточення її похвалив чи засудив. Навчіться спокійніше сприймати думку інших. Кожний оцінює щось з погляду власних критеріїв і здібностей. Часто вони можуть не збігатися з вашими.

Любіть себе
Ідеальних людей не існує. Полюбіть своє відображення у дзеркалі. Подивіться на свої риси обличчя, м'які вони або різкі, на свій тип фігури, до якого типу він відноситься.Подивіться на себе по-новому. Подумайте, який стиль одягу Вам подобається найбільше. Можливо, варто змінити зачіску чи зробити новий манікюр. Ваш настрій, відношення до себе покращиться. Ви будете виглядати гармонійше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповіла, що потрібно для щастя

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися не порівнювати себе з іншими - 5 кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути