Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 16:08

5 порад, як навчитися дякувати

5 порад, як навчитися дякувати
Фото: vesti.dp.ua

"Подяка - процес важкий. Не кожен за свою суттю чи переконаннями може щиро подякувати комусь за щось. Хтось дякує легко, без зайвих зусиль. Хтось не вміє цього робити або просто не має такої звички", - каже психолог Наталія Носаль. За словами фахівця, подяка робить наше життя позитивнішим та відкритішим.

Gazeta.ua пропонує кілька етапів, які навчать дякувати.

1. Чому потрібно дякувати?

Мотивів і причин "чому я мушу дякувати" багато. Це - подяка подрузі, касирові у магазині чи водієві у маршрутці. Причин "сказати дякую" - безліч.

2. Кому потрібно дякувати?

Варто дякувати всім і кожному за хороші вчинки чи допомогу. Якомога частіше намагайтеся дякувати своїм рідним і близьким. Дякуйте за все. Хай навіть іноді це виглядатиме безглуздо. Дякуйте тут і зараз, бо потім може не бути.

3. Як потрібно дякувати?

Перш за все, дякуйте щиро, вічливо. Давайте відповідь з усмішкою та гарними емоціями. Крім того, скажіть ще й кілька хороших слів. Приємно буде вам, і іншій людині. Дякуйте так, щоб вам теж хотіла дякувати людина. Навчитеся не соромитися дякувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як побороти почуття образи

4. Яким чином розвинути почуття подяки?

Розвивайте почуття подяки шляхом самонавіювання. Намагайтеся навчитися дякувати людям. Практикуйте це вміння скрізь і всюди. Важливо дякувати самому собі за добрі вчинки, виконану роботу. Крім того, треба дякувати Богу за головні цінності у вашому житті.

5. Що робити, щоб дякували вам?

Всі люблять, коли їм дякують. А тому, щоб дякували вам - ви теж повинні проявляти почуття подяки до інших. Вам подякували - вам приємно. Задумайтесь, як іншим буде приємно за вашу дяку. Тренуйте вашу свідомість, як правильно це робити. Ви навчитеся дякувати і це принесе вам успіх.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як навчитися дякувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути