пʼятниця, 23 грудня 2016 12:46

Установили, що може продовжити життя

Установили, що може продовжити життя

Люди літнього віку, які постійно доглядають онуків, здатні продовжити життя на 5 років. Таких висновків дійшла група науковців з Німеччини та Швейцарії, передає medikforum.

Аби визначити чинники, які впливають на тривалість життя людини, дослідники провели експеримент тривалістю у десятиліття. У ньому взяли участь півтисячі добровольців. Вік учасників від 70 до 103 років. Усіх поділили на три групи. Перша група приділяла увагу онукам, друга дбала про людей, які оточують, третя не мала соціальної активності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, як можуть допомогти клітини вагітної жінки

Догляд за онуками продовжив життя учасників до 5 років. Учасники другої групи були бездітними. Вони допомагали іншим і продовжили своє життя на 3 роки. Найменше прожили люди, які ні про кого не дбали.

Однак учені зауважують, що результати дослідження справедливі стосовно людей, які дбають про своїх онуків час від часу. Той, для кого це стає примусовим повсякденним обов'язком, може поставити під загрозу власне здоров'я через навантаження.

Угорські науковці встановили, що чоловічий мозок старіє і зменшується швидше, ніж у жінок. Чоловіки більше і швидше втрачають сіру речовину у хвостатому ядрі головного мозку. Воно відповідає за контроль емоцій і рухів. Старіння впливає на таламус, частина якого відповідає за передачу інформації в головному мозку, більше у чоловіків, ніж у жінок.
Зараз ви читаєте новину «Установили, що може продовжити життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути