понеділок, 09 січня 2017 15:53

7 порад, як уникнути післясвяткової депресії

7 порад, як уникнути післясвяткової депресії

Після тривалих свят часто виникає почуття пустки. Закінчення новорічних та різдвяних свят може викликати хандру та навіть депресію. "Ви багато святкували, постійно перебували у русі, вас не покидав веселий настрій і тут в один день усе закінчується. Знову потрібно ставати до щоденної рутинної праці. Настрій падає, а інколи навіть настає післясвяткова депресія. Але треба пам'ятати, що відчуття свята в нас у середині, а не тільки за святковим столом чи у гамірній компанії друзів", - каже психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua пропонує кілька порад, як не піддатися післясвятковій депресії.

Намагайтеся багато спати

 

Намагайтеся спати не менше 7 годин. Саме вночі виробляється 70% добової кількості мелатоніну - гормон сну. Він регулює біоритми, бо є одним з найсильніших антиоксидантів. Вироблення гормону найкраще росте з опівночі до 4 години ранку.

Споживайте багато вітамінів

Взимку часто з'являється нестача важливих вітамінів. Це погано впливає на самопочуття. Тому взимку фахівці радять їсти багато овочів, фруктів,риби та злаків. Вітамін С або вітамін молодості і енергії, як його часто називають, сприяє підняттю тонусу і бадьорості. Аби не відчувати дратівливості, втоми та пригніченого стану, варто вживати вітаміни групи В1. Нестача магнію та заліза може викликати втому і слабкість.

Їжте шоколад

 

Шоколад - кращий засіб від депресії. Утім медики радять їсти тільки ті солодощі, які були виготовлені з натурального какао. Шоколаді міститься магній, який регулює працездатність нервових клітин. Цинк, селен і серотонін збільшують кількість гормонів щастя – ендорфінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як провести зимові канікули - 5 порад психолога

Займіться спортом

Рух - це життя. Ранкові пробіжки, тренажерний зал чи заняття у басейні підвищать тонус організму. Фізичні навантаження додадуть бадьорості і піднімуть настрій.

Гуляйте на свіжому повітрі

 

Кисневі прогулянки перед сном дуже корисні. Такі "виходи" додадуть свіжості шкірі, морозець змусить рухатися швидше і розжене по венах кров. Крім того, після півгодинної прогулянки вам забезпечений здоровий і міцний сон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити соціальні мережі у свята - поради психолога

Читайте книги

Хороша книга - чи не найкращий засіб відволіктися від проблем та метушні. Улюблений роман, тепла ковдра та чашка гарячого чаю - заспокоять, допоможуть розслабитися, а поганий настрій зникне вмить.

Закохайтеся

 

Ніщо так не піднімає настрій, як амурні переживання, кажуть фахівці. Прогулянки у засніженому парку, телефонні розмови та перегляд фільмів з коханою людиною - суцільні позитивні емоції. Закохуйтеся і зимуйте разом, кажуть психологи.

Зараз ви читаєте новину «7 порад, як уникнути післясвяткової депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути