вівторок, 14 лютого 2017 16:36

5 порад, як побороти почуття образи

5 порад, як побороти почуття образи
Фото з dietamaggi.ru

У дитинстві, щоб помиритися, достатньо було взяти за пальчики та промовити слова: "Мирись, мирись…". Чим старшою людина стає, тим їй важче пробачати. Чи то злість настільки велика, чи то власна гордість не дає зробити крок до примирення. "Образа – це перш за все травма. Хоч вона невидима, болить не менше за подряпину чи вивих. Образа не дає людині нічого, крім негативних емоцій і стресу. Тому дуже важливо вчасно пробачити та відпустити образу", - каже психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua пропонує 5 порад, як боротися з образою.

1. Проаналізуйте ситуацію

Коли під час сварки емоції беруть гору над здоровим глуздом, тверезо міркувати не виходить. На відстані ситуацію можна побачити краще. Тому варто проаналізувати причину конфлікту. Краще це зробити на самоті, у спокійній атмосфері. Можливо, вам здасться, що сварка була безглузда.

2. Напишіть листа

Напишіть своєму кривднику листа. Опишіть усе, що вас хвилює. Скажіть усе, що думаєте про цю людину. Перечитайте прочитане кілька разів вголос, a потім спаліть лист. Так образа перейде на папір, a не ятритиме душу зсередини.

3. Зрозумійте кривдника

Увійдіть y ситуації свого кривдника. Намагайтеся зрозуміти, чому він так вчинив. Увійдіть y його становище. Можливо, він теж після конфлікту не y найкращому стані і хвилюється не менше за вас. Якщо вам колись пробачали – пробачте й ви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розвинути креативність - 5 порад

4. Згадайте щось хороше

Якщо ви посварилися з дорогою людиною, згадайте пов'язані з нею приємні моменти. Ці позитивні моменти змусять піти усі негативні спогади. Так вже влаштовані ми, що частіше пам'ятаємо щось добре та щире. Якщо ж це зробила незнайома людина - задумайтеся, чи буде це важливо через рік? Найчастіше - ні.

5. Зверніться до віри

Біблія вчить нас прощати. У молитві до Бога ми теж просимо прощення, то чому не можемо пробачити самі. Спробуйте відпусти відчуття образи і ваш особистий світ стане яскравіший.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як побороти почуття образи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути