середа, 16 квітня 2014 17:45

Великодній стіл українців значно збідніє

Великодній стіл українців значно збідніє
Великодній стіл українців значно збідніє. Фото: tsn.ua

Понад дві третини українських сімей економитимуть на витратах до Великоднього столу. Найбільше ж витратять на м'ясні вироби та алкогольні напої.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного агентством "AgriSurvey", передає Український клуб аграрного бізнесу.

За даними опитування, витрати на харчі до великоднього столу цього року значно скоротяться.

"Якщо в 2013 році міська українська сім'я в середньому планувала витратити на наїдки від 500 до 1000 грн, то в 2014 році лише 32% міських сімей планують витратити понад 500 грн на святковий стіл. Водночас 67% респондентів збираються витратити не більше 500 грн і будуть економити в основному на м'ясних виробах, рибі та овочах", - йдеться у результатах дослідження.

За словами координатора соціологічних і маркетингових досліджень "AgriSurvey" Ганни Квіт, витрати на м'ясні продукти однієї сім'ї в середньому скоротяться з 250 грн до 230 грн.

"Зважаючи на поточний рівень інфляції, ця зміна буде відчутною для громадян, адже якщо минулого року за 250 грн в Києві можна було купити 4 кг телятини, то цього року за 230 грн можна буде придбати лише 2,7 кг цього продукту", - зазначила експерт.

Водночас споживачі збільшать витрати на основні атрибути Великодня - яйця та паски. Середньостатистична міська сім'я цього року готова витратити на яйця 40 грн. Це на 15 грн. більше, ніж минулого року. Крім того, 53% сімей планують купувати, а не пекти паски.

Зараз ви читаєте новину «Великодній стіл українців значно збідніє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути