Ексклюзиви
пʼятниця, 09 січня 2015 16:42

На імбирних пряниках заробляють 5 тисяч гривень
5

Школярі на імбирних пряниках заробляють від 3 до 5 тисяч гривень. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка  Олена Гриценко. Вони випікають печиво і продають його на різдвяних ярмарках і через соцмережі.
"Цього року імбирне печиво стало популярним подарунком, - каже Олена. - Його розфарбували у патріотичні кольори, тому беруть і дорослі і діти"
Донька Олени Ірина займається приготуванням печива. За день випікає до 40 штук. Розфарбовує глазурями, пакує у подарункові пакети, а мати його продає.
"Собівартість печива досить невелика. Ми порахували з друзями, одна порція з якої виходить 20 штук обходиться в 24 гривні. А одне печиво на ринку коштує 25 гривень. Беруть печиво в залежності від величини і розфарбування. Найчастіше жовто- блакитні. Ми навіть колекцію придумали, набір прапорів патріотичних, кульок та ялинок. Можна перед тим як з'їсти погратися, прикасити ялинку", - каже Ірина
Кілька прикладів дівчина виставила в соцмережах. Печиво з доставкою обійдеться в середньому на 10 гривень дорожче. Доставку оплачують замовники.
"Ми його пакуємо в картонні коробки, які самі ж робим з подружкою. Відправляю звичайною поштою, як посилку. Найбільше замовлень було на Новорічні свята та перед Різдвом. Зараз замовлень поменшало"
Форму та колір печива можна замовити через інтернет.
"Під замовлення обійдеться дорожче. В середньому по 50 гривень за печиво, - каже Ірина. - Оригінальних замовлень майже немає. Якийсь чоловік попросив великий букет квітів із коржиків. Хотів освідчитися своїй дівчині"

Зараз ви читаєте новину «На імбирних пряниках заробляють 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути