Ексклюзиви
понеділок, 29 грудня 2014 12:56

Нацбанк показав нову 100-гривневу купюру
2

Рівень підробки гривневих банкнот незначний і відповідає рівню 2013 року. Про це повідомив заступник директора департаменту грошового обігу Національного банку України Володимир Тищенко в ході презентації оновленої 100-гривневої банкноти з підвищеним рівнем захисту, передає УНІАН.

За його словами, Нацбанк обрав для оновлення дизайну банкноти номіналом 100 гривень, керуючись ступенем зношеності цих банкнот, а не рівнем їх підробки.

"Рівень підробки перебуває на рівні 2013 року. Тобто три й чотири десятих підроблених банкноти на один мільйон банкнот справжніх, які перебувають в обігу", - сказав Тищенко.

За його словами, серед цих підроблених банкнот найчастіше зустрічаються  купюри номіналом 20, 50 і 100 гривень. Він також підкреслив, що випуск нових банкнот перебуває в межах планового приросту готівки на цей рік, а 100-гривневі банкноти старого зразка перебуватимуть в обігу нарівні з новими.

Зазначимо, що Нацбанк введе в обіг банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року з вдосконаленою системою захисту із 9 березня 2015 року. Цей крок є результатом тривалого проекту регулятора з оновлення попереднього ряду банкнот національної валюти зразка 2003-2007 років.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк показав нову 100-гривневу купюру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути