пʼятниця, 28 грудня 2012 00:00

Киянин заробляє 1300 гривень на гаманцях із сіна
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

Киянин Віктор Петренко робить із сіна фігурки людей і тварин. Продає їх у столичних художніх салонах до Нового року. Показував їх у Міжнародному виставковому центрі в Києві неподалік метро "Лівобережна".

"Тут, є і змія, і порося, і качка. Іграшки на будь-який смак, всі екологічно чисті ще й ручної роботи. Особливо популярні коти, їх дарують одне одному закохані", - каже Віктор.

Чоловік не використовує клею для своїх робіт. Жмути сіна він міцно стискає і зв'язує волосінню.

"Обмотую сіно волосінню так, що з нього виходить сітка. Вона утримує сіно. Навіть коли діти граються цими фігурками, сіно з них не висмикується", - розповів Петренко.

Вироби із соломи робить понад 2 роки. Зайнявся цією справою випадково.

"Колись захотів зробити дівчатам сюрприз. Скрутив із сіна кота. Їм сподобалося. Я й почав на продаж робити. Спочатку на невелику фігурку витрачав 3 години. Тепер вправляюся за годину. Намагаюся наробити побільше до свят. До 8 березня в лапи котові вставляю пластикову чи тканинну вісімку або букет квітів. На День святого Валентина — сердечко", - каже чоловік.

Дрібні фігури продає по 35-40 грн, більші - від 90 до 150 грн. За місяць заробляє до 1300 грн. На сіно й волосінь у місяць витрачає до 200 гривень.

"Найбільший попит на мої вироби серед молоді, хоча й люди похилого віку теж беруть сувеніри із соломи", - розповідає Петренко.

Це його не основний заробіток, але стабільний. Його вироби продають у столичному у магазині "Срібні дзвони" неподалік метро "Арсенальна".

"Прибутки у цій галузі збільшаться тоді, коли почне цінуватися фантазія автора та оригінальність. Бо багато-хто це сприймає просто, як жмут сіна", - каже Петренко.

Зараз ви читаєте новину «Киянин заробляє 1300 гривень на гаманцях із сіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути