середа, 12 грудня 2012 09:50

Хто найбільше заробляє на "кінці світу"

Хто найбільше заробляє на "кінці світу"
Фото: day-of-doom.com

На кінці світу найбільше зароблять виробники свічок і консервів, каже фінансовий консультант Віктор Жидков.

"За статистикою, сьогодні кожна сьома людина планети вірить в апокаліпсис. Люди у різних країнах масово скупляють свічки, сірники, консерви і ліки. У нас на ринку за день продавщиця тьотя Валя продає стільки свічок, стільки в попередні роки не продавала. Ніхто ж одну не бере. Хапають по 10-20 штук. Свічки - не тушонка, не зіпсується", - каже Жидков.

Кінець світу нібито має настати 21 грудня. Апокаліпсис вчені вичислили за календарем індіанського племені Майя. На цій даті індіанці припинили своє літочислення. Його начебто також передбачали болгарська ясновидиця Ванга і французький астролог та провидець Нострадамус. Пророцтва обіцяють різні сценарії катастроф: від виверження вулкана та удару астероїда до мегацунамі.

"До того ж на кінці світу намагаються заробити ті, хто має доступ до підземель і бункерів. Там уже масово розпродують місця на 21 грудня. Ціни коливаються від 100 доларів до 20 тисяч. Багатьох людей завдяки ажіотажу і страху намагаються ще й добряче обдурити. З'явилися ясновидці, які продають захисні амулети, які мають захистити під час кінця світу. Люди масово знімають гроші з карток і депозитів. Одні - через прогнозовану економічну кризу, інші через апокаліпсис. Люди скуповують крупи, вкладають гроші у їжу і теплий одяг, бо за прогнозами після 21 грудня, коли навколо буде темінь, гроші не ходитимуть. Люди виживатимуть завдяки обміну продуктами", - розповів Жидков.

У соціальній мережі знайомлюся з киянином Євгеном Левковським. Він витратив 800 грн на "апокаліптичний" набір. У ящику під власним ліжком тримає сірники, свічки, батарейки, пакети для сміття, мотузку, ніж, олівець, папір. Серед медикаментів: зеленку і два бинта, по пачці анальгіну, валідолу та аспірину.

"Сім'я думає, що я здурів, але до кінця світу я готуюсь ще з літа. Льох на подвір'ї теща хотіла мотлохом заставити, але я не дозволив. Зберігаю там консервації. Купив два ящика тушонки і рибних конcервів, три 5-літрових бутля води, 10 кілограм бубликів і сухарів, по два кілограми гречки, рису і перловки. Склав у пакети термобілизну і дощовики для всіх членів сім'ї", - розповів Левковський.

До кінця світу почав готуватися, коли побачив по телевізору, що у США по супермаркетах почали продавати набори для виживання під час апокаліпсису по $20.

"Відклав з липневої зарплати 800 гривень на власний. Вони у картонних ящиках продають антидепресанти і вітаміни, темні окуляри, шапочку для душу і респіратор, але я не думаю, що це пригодиться, коли настане потоп або вся планета сидітиме без світла. Гроші в обіг йти не будуть. Тому треба запасатися крупами і конcервами. Їх можна буде обміняти на воду, сірники чи батарейки", - упевнений Левковський.

Зараз ви читаєте новину «Хто найбільше заробляє на "кінці світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути