пʼятниця, 06 травня 2011 10:46

Фінансова стійкість УкрСиббанку впала - Moody's

Фінансова стійкість УкрСиббанку впала - Moody's

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service за підсумками аналізу звітності УкрСиббанку за 2010 рік знизило рейтинг довгострокових зобов'язань УкрСиббанку до "Ba2" з "Ba1", а рейтинг фінансової стійкості - до "E +" до "D-".

Банки, що мають рейтинг E, виявляють досить обмежену самостійну фінансову стійкість і мають високу ймовірність періодичного отримання зовнішньої підтримки або необхідність у такій підтримці.

Рейтинги цих організацій можуть бути обмежені одним або кількома факторами, такими як слабкі і обмежені ринкові позиції, в значній мірі недостатні по одному або декількох аспектах фінансові показники, надзвичайно непередбачуване або нестабільне операційне середовище, в якому вони працюють.

Як йдеться в повідомленні агентства в п'ятницю, одночасно воно підтвердило інші рейтинги банку: довгострокових зобов'язань в іноземній валюті "B3", короткострокових зобов'язань у національній та іноземній валютах Not Prime, боргу в іноземній валюті "B1" і за національною шкалою "Aa1.ua" .

Рейтинг фінансової стійкості і всі глобальні рейтинги мають стабільний прогноз.

Нагадаємо, 5 травня Європейський банк реконструкції і розвитку офіційно заявив про плани щодо купівлі акцій УкрСиббанку.

Зазначимо також, що 5 травня Moody's за підсумками оцінки аудованої фінансової звітності Райффайзен Банку Аваль (Київ) за 2010 рік змінило прогноз його рейтингу фінансової стійкості "D-" з "негативного" на "позитивний".Як говориться в повідомленні агентства в четвер, одночасно воно підтвердило всі інші рейтинги банку, зокрема, довгостроковий рейтинг зобов'язань банку у національній валюті "Ba1", довгостроковий рейтинг зобов'язань банку в іноземній валюті "B3",короткострокові рейтинги в обох валютах "Not Prime" і рейтинг за національною шкалою "Aa1.ua ".

Всі глобальні рейтинги мають стабільний прогноз.

Зараз ви читаєте новину «Фінансова стійкість УкрСиббанку впала - Moody's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути