Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2011 17:04

У Цушка дозволили Фірташу придбати половину банку "Надра"

У Цушка дозволили Фірташу придбати половину банку "Надра"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Centragas Holding AG, Відень, Австрія, придбати понад 50% банку "Надра".

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Centragas Holding AG належить бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%).

Раніше, 20 квітня, власник Group DF Фірташ заявив, що ще не купував акції додаткової емісії банку "Надра", яка почалася 14 квітня, але сподівається отримати контрольний пакет його акцій, а 15% нової емісії готовий дозволити викупити закордонним фондам.

Напередодні директор департаменту маркетингу і реклами банку "Надра" Анатолій Шеремета заявив, що "Надра" до моменту виведення тимчасової адміністрації планує здійснити всі виплати за неврегульованими питаннями.

Зазначимо, 29 березня Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про реєстрацію випуску акцій публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра". Загальна кількість акцій, що пропонуються до розміщення, складає 350 млн штук простих іменних акцій номінальною вартістю 10 грн кожна.

Голова Національного банку Сергій Арбузов заявив, що Національний банк України (НБУ) вирішив продовжити термін дії тимчасової адміністрації у банку "Надра", щоб контролювати всі процеси в банку до остаточного відновлення його роботи. За його словами, за два роки роботи тимчасової адміністрації в банку "Надра" виконані зобов'язання перед його клієнтами на суму близько 9 млрд грн і термін перебування тимчасової адміністрації в банку "Надра закінчується 12 серпня.

Зараз ви читаєте новину «У Цушка дозволили Фірташу придбати половину банку "Надра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути