Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 09:29

ДТЕК отримав прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії

ДТЕК отримав прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії
У 2018 році фінансові результати компанії ДТЕК покращилися. Фото: Кореспондент

Фінансові результати ДТЕК в 2018 році покращилися завдяки зростанню світових біржових котирувань на вугілля та газ, а також мільярдних інвестицій в нарощування обсягів виробництва, повідомили в компанії.

Ціна вугілля за останні 2 роки на світовому ринку зросла більш ніж у два рази - з $42 до 100 за тонну. Тільки з початку року ціна природного газу збільшилася з $250 до 330 за тис. куб. м.

Інвестиції у виробництво дозволяють компанії нарощувати обсяги реалізації продукції. За 13 років роботи компанія інвестувала в розвиток понад $7,6 млрд.

Зокрема, у вугільну галузь ДТЕК інвестував майже $3 млрд, що дозволило компанії з 2004 по 2017 роки наростити видобуток майже в 2 рази - до 24,8 млн тонн. Це забезпечило стабільну роботу енергосистеми України в умовах дефіциту вугілля.

Інвестиції в газовидобуток дозволили компанії збільшити виробництво в 3,3 рази з 2013 року - до 1,65 млрд куб. м природного газу щорічно. ДТЕК став найбільшим приватним газодобувачем в Україні.

Підприємства групи ДТЕК серед найбільших платників податків країни: в 2017 р. вони заплатили 22,5 млрд грн податків у бюджети різного рівня.

Як повідомлялося, згідно зі звітом компанії, за дев'ять місяців 2018 року EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) склала 19,0 млрд грн. Дохід групи ДТЕК за січень-вересень - 119,8 млрд грн, чистий прибуток - 3,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «ДТЕК отримав прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути