понеділок, 26 червня 2017 00:17

"Кожен лікар запитував чи я в безпеці" - українка про домашнє насилля в Новій Зеландії

Автор: www.facebook.com/
  Українка Оксана переїхала в Нову Зеландію році на шостому місяці вагітності.
Українка Оксана переїхала в Нову Зеландію році на шостому місяці вагітності.

У сім'ях Нової Зеландії досить часто стається домашнє насилля. Щоб повідомити про це поліцію, лікарі просять жінок клеїти спеціальну наклейку на колбу з аналізами.

Про це розповідає українка Оксана, яка переїхала в Нову Зеландію в 2014 році на шостому місяці вагітності, повідомляє bigmir.net.

"Моя акушерка повідомила, що я за законом зобов'язана повідомити поліції або медичному працівникові про випадки насильства або неналежного догляду за дітьми. Навіть якщо я в цьому не до кінця впевнена. Абсолютно кожна акушерка, лікар, медсестра, яка вела мене до і після пологів, при кожному візиті запитувала чи я в безпеці", - розповідає Оксана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес за $16 - українка створила популярний бренд у США

Безпека дітей - абсолютний пріоритет у Новій Зеландії.

"При народженні дитини одна з перших рекомендацій, яку дають молодим батькам — заспокоїтися. Якщо вдома дитина плаче після того, як її погодували, переодягли і потримали на руках лікарі радять покласти дитину в колиску на спину. А самим вийти з кімнати для того, щоб заспокоїтися і не трусити маля", -каже Оксана.

За словами жінки, новозеландські жінки вважаються найбільш вільними в плані зміни сексуальних партнерів у світі. Згідно з опитуванням виробника презервативів, вони міняють близько 20 партнерів за своє життя. До того ж новозеландці входять у першу п'ятірку народів світу за кількістю переїздів. Середньостатистичний новозеландець змінює місце проживання не менше 6-7 разів, і це сприймається як має

"Дуже перспективною може бути навчання та подальша робота в сфері медицини в Новій Зеландії. Лікарів тут катастрофічно не вистачає, оплата їх праці досить висока, а оснащення лікарень та навчальних закладів, які при лікарнях ж існують, дуже гарний".

Сім'ю у Грузії забезпечує чоловік. 60% грузинських жінок не працюють. Вони ведуть домашнє господарство, куховарять і виховують дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Кожен лікар запитував чи я в безпеці" - українка про домашнє насилля в Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути