Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2020 14:48

Яку роботу пропонують українцям за кордоном

Яку роботу пропонують українцям за кордоном
Українців запрошують працювати в торгівлю. Зокрема, на пакування, фасування, розкладання товару. Фото: visa-pro.com.ua

У Польщі багато бізнесів скоротили працівників на час карантину. Постраждали передусім сфера послуг та готельно-ресторанний бізнес, розповів Gazeta.ua Андрій Сиченко з міжнародної організації з працевлаштування.

"Через карантин втратили замовлення перукарі, салони манікюру, тату тощо. Однак карантин і самоізоляція зумовили підвищення попиту на продукти харчування. Відповідно, першими, хто виграв, стали мережеві продуктові магазини", - каже експерт.

Українців зараз запрошують працювати в торгівлю. Зокрема, на пакування, фасування, розкладання товару. Також є вакансії у сфері логістики, фармакології, на виробництво побутової хімії. Затребувані IT-фахівці, кур'єри, працівники аналітичних відділів різного напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як трудові мігранти повертатимуться на роботу

"Потребу в персоналі відчувають багато компаній. Зокрема, компанія Eurocash, яка займається оптовою торгівлею продуктів, хоче найняти 2 тисячі працівників. Мережі Lidl, Aldi, Stokrotka, Netto, Kaufland, Selgros, Rossmann шукають по 150-300 тимчасових працівників для посилення мережі. LG Chem - 1800 спеціалістів із розробки та виробництва побутової хімії. Автомобільні заводи - в пошуках працівників на осінь", - пояснює Сиченко.

За час карантину кількість безробітних в Україні зросла на 40 тис. осіб. У центрах Служби зайнятості зареєстровано 364,3 тис. безробітних українців. Водночас у базі 55 тис. вакансій. Це на третину менше за торішні показники.

Зараз ви читаєте новину «Яку роботу пропонують українцям за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути