Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 14:56

У Великій Британії вийшла антологія української поезії

У Великій Британії вийшла антологія української поезії
У Великій Британії вийшла антологія української поезії Фото: Facebook

У Великій Британії вийшла антологія української поезії The Frontier: 28 Contemporary Ukrainian Poets – An Anthology. Про це повідомив поет Остап Сливинський на своїй сторінці у Facebook.

"У Великій Британії вийшла така чудова антологія української поезії. Хтось в Україні про неї чув? Три великі антології української літератури за порівняно короткий час - це прорив в англомовний світ. Я не перебільшую", - пише Остап Сливинський.

В описі книги на сайті видавництва йдеться про те, що антологія відображає пошуки української нації та її особистість, коріння якої лежить в глибині української поезії. Серед авторів - Сергій Жадан, Галина Крук, Остап Сливінський, Маріанна Кіяновська, Олег Коцарев, Анна Багряна та Василь Голобородько.

"Роботи, зібрані тут, документують поезію в Україні, відповідаючи на виклики свого часу, сформувавши радикальну нову поезію, переосмислюючи методи написання та саму мову", - йдеться в описі.

Англійською мовою антологію переклав Анатолій Кудрявіцький.

У американському видавництві Academic Studies Press вийшла збірка перекладів української поезії Words for war. До неї увійшли вірші про війну від 16 українських поетів. Видання розраховане на академічну аудиторію — студентів та викладачів.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії вийшла антологія української поезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі