понеділок, 13 лютого 2012 14:59

Продюсер "Закоханих у Київ" орієнтувався на російський прокат

Продюсер "Закоханих у Київ" орієнтувався на російський прокат

Продюсер альманаху "Закохані в Київ" Володимир Хорунжий зазначив, що найбільше проблем під час зйомок виникало з організацією. Із 9 лютого стрічку показують у кінотеатрах України та Росії.

"Все було: перетягування ковдри між режисерами, творчі непорозуміння. Але найбільше проблем виникало в організації. Знімали у більше ніж у 70-ти локаціях Києва. І скрізь платили гроші, все треба було пробивати. Якщо у Парижі, Празі, Берліні скажеш, що знімаєш кіно про своє рідне місто, все для тебе буде. Адміністрація, органи влади нададуть всю потрібну допомогу. У нас культура – товста динозаврова шкіра, яка нікого не хвилює. "Хлопці, ну подивіться, ми ж рекламу нашого славного міста робимо". "Пане мер, допоможіть нам". "Пішли геть". Вже не кажу про гроші, папірцем, телефонним дзвінком ніхто не допоміг. Найбільше труднощів виникало з Парком Слави, аеропортом "Бориспіль" і залізничним вокзалом".

Більше 15 років Хорунжий прожив в Америці, де написав музику до 40 кінофільмів. Із 1991-го займається продюсуванням. Має власну продакшн-студії "inQ".

"У нас дуже мало професіоналів у акторському, сценарному та режисерському шарах. Це не випадковість, а планомірна діяльність Росії. Використовують нас як знімальний майданчик. Приїдь в Голлівуд і скажи, що хочеш знімати фільм. За 24 години у тебе буде команда професіоналів. В цьому полягає основна різниця між кіноіндустрією України і Америки. Якби це все було, зйомки зайняли б 8 місяців. Своїм фільмом відкрили багато нових імен", - зауважив продюсер.

Серед 8 фільмів альманаху – тільки один українською. Чому так?

ФОТОРЕПОРТАЖ: Даша Астаф'єва на прем'єру фільму прийшла у скромному одязі

"Я українець і говорю українською, мій батько – українець, і дід. Усі — запорожці, козаки. Але я вклав власні кошти у цей фільм і мені треба їх повернути. В Україні всього 37 цифрових екранів. Як я можу заробити тут $ 800 тисяч? Орієнтувався на російський прокат. Треба бути практичнішими. Якщо хочемо, щоб українське кіно знімалося, український продюсер має повернути вкладені кошти. У альманасі є ще дві німі стрічки. Давайте вважати, що їх герої мовчать українською", - відповів Хорунжий.

Зараз ви читаєте новину «Продюсер "Закоханих у Київ" орієнтувався на російський прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі