четвер, 09 лютого 2012 18:01

Даша Астаф'єва на прем'єру фільму прийшла у скромному одязі
13

Фото: Фото: Наталя Чубенко

Учора, у столичному кінотеатрі "Київ" відбувся передпрем'єрний показ альманаху "Закохані в Київ". Фільм складається з восьми самостійних короткометражок. У центрі кожної - життя столиці. З 9 лютого стрічка виходить у прокат в Україні та Росії.

Альманах знімали 2 роки. Продюсером проекту виступив Володимир Хорунжий.

"Всі, хто каже, що українське кіно — мертве, трошки перебільшують. Подивіться скільки сьогодні зібралося молодих режисерів, акторів, сценаристів. А це говорить про протилежне", - зазначив Хорунжий перед показом.

У чорній мереживній сукні та такого ж кольору чобітках на високих підборах на прем'єру стрічки прийшла співачка Даша Астаф'єва. Очі підведені яскравими фіолетовими тінями. Вона знялася у короткометражці Артема Семакіна — "Відьма". Зіграла жінку на ім'я Ліля, яка могла зачарувати будь-якого чоловіка.

"Зніматися дуже сподобалось. Артем, хоч і молодий, але дуже мудрий режисер. Не намагався мене зламати, переробити, як буває фотографи на фотосесіях роблять. Сприймав мене такою, як є, і від цього вже відштовхувався. Дуже хочу, щоб на українське кіно звертали більше уваги. Щоб було не бізнесом, а дійсно мистецтвом", - зазначила Астаф'єва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі про Київ знялися Ада Роговцева і Даша Астаф'єва

Із восьми короткометражок тільки одна була українською, одна — без слів і шість російськомовні. Українською зняв киянин Тарас Ткаченко. У його кіноновелі "Собачий вальс" зіграли актори Ада Роговцева та Микола Олійник. Стрічка про те, як двоє літніх людей доживають у старому будинку, який от-от знесуть і закохуються одне в одного.

"Знімав українською, бо вона органічна для мене. Решта режисерів російськомовних, тому так і вийшло. Але це не зріз. Все таки українською більше ніж 1/8 киян говорить. Дуже сподобалось працювати з цими акторами. Вони ще зі старої школи, звикли важко працювати. Знімали при температурі мінус 27 у дарницькому Соцмістечку. Декілька старих будинків там вже знесли, а цей ще стоїть. До весни ще може протримається. В ньому і досі дві сім'ї живе. У перший день зйомок випав сніг, а наступного дня розтанув. А знімати треба, часу нема. То ми з будівельних магазинів навозили гіпсу. У кадрі замість снігу — гіпс", - розповів режисер.

Всього у проекті взяли участь семеро молодих українських режисерів: Ілля Власов, Денис Гамзінов, Ольга Гібелинда, Валерій Бебко, Артем Семакін та Олег Борщевський з двома роботами. Мали 3-4 дні на зйомки і обмежений бюджет.

Прем'єра "Закоханих в Київ" відбулася у травні минулого року на Міжнародному кінофестивалі в Монако. Також стрічку показали в Каннах. У світовому кінематографі вже вийшли декілька подібних стрічок про Париж, Нью-Йорк, Москву.

Зараз ви читаєте новину «Даша Астаф'єва на прем'єру фільму прийшла у скромному одязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути