пʼятниця, 10 лютого 2012 20:49

У "Закоханих в Київ" за браком коштів режисер замість снігу зняв гіпс

У "Закоханих в Київ" за браком коштів режисер замість снігу зняв гіпс

Короткометражний фільм "Собачий вальс" київського режисера Тараса Ткаченка - єдиний україномовний з 8-и стрічок альманаху "Закохані в Київ". Режисер зняв її за три дні у грудні 2010-го. 9 лютого альманах вийшов в український та російський прокати.

"У перший день зйомок випав сніг і частину натури відзняли зі снігом. На другий день він розтанув. Паніка і біда, треба щось робити. Штучний сніг надувати трошки дорого. Денис Гамзінов — він також зняв для "Закоханих у Київ" короткометражку "Туфлі" - працював у  мене  лінійним режисером. Їздив аж під Бровари і десь у лісі знайшов сніг. Декілька кучугурів привіз. Але все одно не вистачало. Хтось пропонував борошно розсипати, але подумали, що розкисне. І придумали гіпс звичайний взяти. З вісім мішків того діла пішло у нас. Але у декількох загальних кадрах видно, що на дахах будинків снігу немає", - розповів режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піратство не загрожує українському кіно. EX.ua дарма закривали - кінорежисер

Стрічка про старий район на Лівобережжі  Києва. Напівзруйновані будинки підлягають знесенню. На їх місці виростуть висотки. Жителів будинків уже відселили. Залишились тільки двоє -  літній двірник і немолода вчителька музики. Намагаються продовжити існування світу, до якого звикли, в якому є час на людські стосунки.

Щодня до них приходить міліціонери й вимагають звільнити квартири. Коли йдуть, чоловік сідає у дворі будинку, а жінка відкриває вікно і грає для нього на піаніно. Двірник збирає гроші на рояль їй у подарунок. Для цього заманює чужих собак і повертає їх хазяїнам за винагороду. Рояль привозять в день їхнього виселення. На прощання у дворі свого будинку закохані у чотири руки грають "Собачий вальс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога Марини Вроди на Каннському фестивалі - подія року в українському кіно

"Цей фільм - ностальгія за людським взаєминами, які зникають із нашого життя. Світ стає агресивніший. Ви ж також помічаєте, що останні декілька років у Києві стало геть нестерпно. Все занадто швидко відбувається. Ну хіба це людський ритм? Все менше часу тратимо на життя, все більше — на суєту. Знімали за температури -27. А це ж якраз найкоротші світлові дні. Першу половину дня знімали надворі, потім перебігали в хату і там вже догрівалися. По вісім годин на вулиці проводили. Аду Миколаївну намагалися берегти, у вагончик її ховали, чаєм гріли. Микола Дмитрович бігає щодня, йогою займається, такий, що ще нам всім фору дасть. Валянки рятували. Стара перевірена технологія. Ніякі новомодні черевики з ними не порівняються. Раз забув перевзутися і додому в них поїхав. Зайшов у магазин щось собі на вечерю купувать. Думаю, чого на мене всі так дивляться. І розумію, що у валянках по магазину ходжу", - поділився Ткаченко.

Сценарій "Собачого вальсу" написала лауреатка конкурсу "Коронація слова" Ія  Мислицька.

Зараз ви читаєте новину «У "Закоханих в Київ" за браком коштів режисер замість снігу зняв гіпс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі