Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 16:22

Переможцю фестивалю дерев'яних скульптур вручили бензопилу
13

Фото: Фото: Микола Марченко

У курортному місті Миргород на Полтавщині із 28 березня по 1 квітня проходив фестиваль дерев'яних скульптур "Гоголь-парк".

На фестивалі своє уміння мали змогу показати скульптори із різних куточків України. Головна умова організаторів конкурсу: скульптури повинні бути втіленням образів героїв творів Миколи Гоголя.

"Конкурс організували курорт "Миргород" та місцева громадська організація "Лад і добробут рідному місту". Нас забезпечили харчуванням, проживанням у санаторії курорту. Також надали матеріал для роботи" – пояснює скульптор із Харкова Олександр Сердюк. Він працював над образом скульптури "Ніс" за однойменним твором Миколи Гоголя.

Скульптори під час фестивалю показали глядачам майстер-клас по роботі із деревом. Також усі бажаючі, а це як місцеві мешканці, так і відпочиваючі курорту, змогли спробувати себе у ролі різника по дереву.

"Яка краса. Ти тільки подивися на цю скульптуру. Завжди по доброму завидувала людям, котрі вміють працювати із деревом" – говорить Людмила Пазинич із Запоріжжя, звертаючись до супутниці. Вони зупинилися біля скульптури "Хома Брут" скульптора Андрія Толпєкіна із Дніпропетровська.

Серед учасників фестивалю був і наймолодших скульптор Владислав Тендітний із Хорола. Хлопцеві лише 10 років. А він вже вправно володіє стамескою та молотком і вирізає чудові мініатюри із дерева. Біля 12 години дня журі фестивалю оголошує ім'я переможця конкурсу дерев'яних скульптур. Ним став відомий в Україні та за її межами скульптор із Харкова Олександр Сердюк. Переможцю вручили бензопилу німецької фірми Stihl.

Зараз ви читаєте новину «Переможцю фестивалю дерев'яних скульптур вручили бензопилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі