Ексклюзиви
субота, 07 вересня 2024 03:46

На кінофестивалі в Венеції показали пропагандистський фільм про "хороших росіян" на війні з Україною: кіноспільнота обурена

На кінофестивалі в Венеції показали пропагандистський фільм про "хороших росіян" на війні з Україною: кіноспільнота обурена
На Венеційському кінофестивалі показали фільм про "хороших росіян". Фото: Український репортер

На Венеційському кінофестивалі показали фільм "Росіяни на війні" (Russians at War) російської режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше знімала кіно для пропагандистського холдингу RT (Russia Today).

Фільм показує лише короткі проблиски реальних боїв і взагалі не дає розуміння про руйнування, які Росія спричиняє в Україні, пише Інститут масової інформації в Facebook.

Трофімова заявила, що провела сім місяців у зоні бойових дій в Україні разом із батальйоном збройних сил Росії, працюючи "без авторизації".

"Для мене найбільшим шоком було побачити, які російські військові прості. Абсолютно звичайні хлопці з сім'ями, з почуттям гумору, зі своїм розумінням того, що відбувається на цій війні", - розповіла режисерка журналістам перед прем'єрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське кіно - потужний інструмент в інформаційній війні: Артем Колюбаєв про значення кіноіндустрії під час воєнного стану

Ці люди, можливо, не розуміють причин війни, але пішли воювати, бо втратили когось, і це вже "питання помсти", каже пропагандистка.

Крім того, вона "не побачила ознак воєнних злочинів", поки жила з російським підрозділом.

Трофімова закликала "не мислити чорно-білими стереотипами", бо це призведе до продовження війни, а це "шлях, яким ідуть політики", натомість "звичайні люди" не повинні цього робити.

"Незабаром фільм покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. На сайті фестивалю це анонсується як "захопливий документальний фільм", який показує ту правду про війну, яку не видно з російських медіа. От тільки правда в тому, що історіями про "невинних простих росіян" світ знову заколисують і змушують забути, чиїми руками Росія веде війну на знищення", - попереджують в ІМІ.

На 77-му Каннському кінофестивалі "золоту пальмову гілку" дали фільму "Анора" режисера з США Шона Бейкера.

За сюжетом, стриптизерка з Брукліну, яку зіграла американська акторка Майкі Медісон, вийшла заміж за сина російського олігарха, роль якого зіграв російський актор Юрій Борисов. Борисов раніше грав у російському пропагандистському фільмі "Калашников", що знімався у тимчасово окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі в Венеції показали пропагандистський фільм про "хороших росіян" на війні з Україною: кіноспільнота обурена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути