Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2013 15:42

На Полтавщині проведуть конкурс дерев'яних скульптур-героїв з творів Гоголя

На Полтавщині проведуть конкурс дерев'яних скульптур-героїв з творів Гоголя
Фото: Микола МАРЧЕНКО

У курортному місті Миргород із 28 березня по 1 квітня пройде фестиваль-конкурс дерев'яної скульптури "Гоголь-парк". Проведуть його на честь святкування дня народження видатного письменника Миколи Гоголя.

Темою фестивалю-конкурсу є літературні герої, персонажі художніх творів Миколи Гоголя. До участі у фестивалі запрошують скульпторів, різьбярів та народних умільців із різних регіонів України.

Миргород лідирує по кількості скульптур героїв творів Гоголя – більшість із них бронзові. Фестиваль вирішили зробити традиційним. У курортному місті планують зібрати найбільшу колекцію скульптур героїв Миколи Гоголя. А дерево для скульптур найбільш доступний та популярний матеріал.

Заявки на участь у фестивалі-конкурсі дерев'яної скульптури подали скульптори із Дніпропетровщини, Чернігівщини, Харківщини, Сум та інших регіонів України.

"Уже три скульптори приїхали на фестиваль. Ми їх розмістили в санаторіях курорту, забезпечили харчуванням та всім необхідним для роботи", – пояснює представник оргкомітету фестивалю-конкурсу Ілля Пугасей, 24 роки.

Місце для роботи над скульптурами виділили на площі біля бювету курорту. Свою скульптуру вже виготовив 42-річний Альберт Фаттахов із Прилук.

"Це ще , скажемо так, сирий варіант. Скульптуру, яка називається "Тарас Бульба на страті", треба довести до пуття, відшліфувати. Її висота біля двох метрів. Планував вже закінчити, але завадила погода. Три дні взагалі над нею не працював", – пояснює Альберт.

По закінченні фестивалю-конкурсу дерев'яні скульптури планують розмістити у парках та скверах Миргорода.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині проведуть конкурс дерев'яних скульптур-героїв з творів Гоголя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі