середа, 20 березня 2013 16:07

Скульптор зробив найбільший повітряний пакет вагою в 5 тонн
13

Фото: Фото: christojeanneclaude.net

Відомий американський скульптор і художник болгарського походження Христо Явашев (Christo Javacheff) представив свій новий проект "Великий повітряний пакет".

Інсталяція створена всередині 117-метрової будівлі, колишньої газової цистерни, а тепер культурного центру Gasometer в німецькому місті Оберхаузені. "Пакет" зроблений з 20 350 квадратних метрів напівпрозорого поліестеру і 4500 метрів мотузки, її загальна вага становить 5,3 тонн.

Два вентилятора допомагають зберігати композицію у вертикальному положенні, а 60 додаткових проекторів створюють ефект розсіяного світла. Вважається, що це найбільша скульптура, яку коли-небудь представляли у закритому приміщення.

Перший Air Package був створений Христо ще в 1968 році для Кассельской Документи. Нинішній проект був задуманий Христо в 2010 році. Це перший твір 77-річного художника, який він створив без дружини і співавтора Жанни-Клод де Гійебон, яка померла в 2009 році.

Найбільшу скульптуру показуватимуть до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор зробив найбільший повітряний пакет вагою в 5 тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі