вівторок, 19 березня 2013 16:25

Велосипеди, птахи і жінки - Микола Журавель показав "Анатомію весни"
18

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

52-річний київський художник Микола Журавель показав у галереї "Мистецька збірка" виставку своїх робіт "Анатомія весни". На двох десятках робіт можна побачити накреслені ніби пунктиром обриси велосипедів, птахів, і найбільше жінок з дітьми.

Художник каже - що все це символи початку і оформлення нового життя. Форми не закінчені і тільки починають розвиватися.

"У весни замість крові по судинах тече любов, – каже Микола Журавель. –  Вона робить людину  вразливою, напруженою, творчою, піднімає на поверхню глибинні, приховані під кригою,  почуття. Саме тому люди так чекають на цю пору: вони сподіваються на духовне одужання, воскресіння".

Деякі з робіт цієї серії  нагадують топографічні карти весняної землі. Землі, з якої тільки-но зійшов сніг, яка поки ще оголена, відкрита, без прикрас. Багато картин з серії "Анатомія весни" виконані у техніці левкасу. Це давня  іконописна техніка нанесення спеціального ґрунту на дерево з подальшим створенням рельєфної поверхні. Картини Миколи Журавля одночасно схожа і на малюнки древніх цивілізацій, і на футуристичні зображення.

"Різні фактури - це як інструменти в музиці", - каже художник. Майже всі роботи Микола Журавель писав цього року, чекаючи тепла.

Зараз ви читаєте новину «Велосипеди, птахи і жінки - Микола Журавель показав "Анатомію весни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі