пʼятниця, 29 березня 2013 15:14

Після Парижу виставку скульптур Пінзеля відкрили у Львові. Вхід у 10 разів дешевший ніж у Лувр
19

Фото: Фото: Ольга Швед

28 березня у Львівській галереї мистецтв відкрили виставку 16 скульптур Іоанна Георга Пінзеля. Майстер працював у ХVIII ст. на Галичині.

Три місяці 27 скульптур українського Мікеланджело експонували у Луврі. Одинадцять скульптур уже повернули у музей мистецтв Прикарпаття, Тернопільський краєзнавчий музей та у церкву села Бучач Тернопільської області. Галерея мистецтв - тимчасове місце збереження скульптур. За рік міська влада обіцяє відремонтувати дах у Музеї Пінзеля, на площі Митній, де раніше виставляли твори.

"Я супроводжував скульптури до Парижу і назад. Привезли їх у Львів за кілька днів до негоди. Доставлені без жодних пошкоджень. Процес пакування у Парижі зайняв три дні. Все на вищому рівні, хоча є певна бюрократія. Але кожен працівник відповідає за свою ділянку роботи - той за документи, той - за зберігання, інший - за розмитнення. Тому все швидко відбувається", - каже головний хранитель фондів Галереї мистецтв Ігор Хомин.

У Парижі виставка викликала справжній фурор, загальний вхідний квиток коштував за 11 євро. Подивитися виставку скульптур Пінзеля у Львівській галереї мистецтв на Стефаника, 3 можна до кінця року. Вхід - 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Після Парижу виставку скульптур Пінзеля відкрили у Львові. Вхід у 10 разів дешевший ніж у Лувр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі