четвер, 28 березня 2013 13:12

У Львові відкрили виставку глухих художників
15

Фото: Фото: Ольга Швед

27 березня у Львівському Палаці мистецтв, по вулиці Коперніка, 17 відкрили групову виставку живопису глухих художників. Виставка присвячена п'ятнадцятирічному ювілею заснування групи нечуючих художників під керівництвом художника Юрія Тямушкіна.

За останні 15 років проведено 20 виставок у різних містах України - у Львові, Одесі, Тернополі, Житомирі, Луцьку, Івано-Франківську, Києві. На виставці у Львові представлено близько сотні живописних робіт десяти слабочуючих та глухих художників з України.

"Усі художники, які малювали ці картини, мають вищу художню освіту. Це надзвичайно талановиті та розумні люди. В Україні є спілки художників із вадами слуху, найбільша - київська, вони часто організовують виставки глухих художників, мають певні пільги і дотації від держави. Наша ж група - незалежна, об'єднує не лише митців із заходу, а й з усієї України. Ми прагнемо привернути увагу суспільства до проблем глухих людей, показати, що вони нічим не відрізняються від інших. Усі художники – це молоді та професійні митці, які працюють у різних жанрах і стилях", – каже організатор виставки Юрій Тямушкін. Спілкується через сурдоперекладача.

Жанри робіт різні - є ікони, пейзажі, портрети, натюрморти, графіка. Митці подавали по кілька своїх найкращих робіт різного періоду створення.

"Мені, може, трохи важче, ніж звичайним художникам, але я успішно працюю дизайнером, малюю у вільний час. Я активний користувач соціальних мереж. Усі свої картини продаю. Приємно, що організовують такі групові виставки для художників із вадами слуху", - каже одна з учасниць виставки львів'янка Ярина Минько.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку глухих художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі