пʼятниця, 16 листопада 2012 11:39

Фестиваль британського кіно привіз в Україну соціальні драми та перший жахастик Хічкока

Фестиваль британського кіно привіз в Україну соціальні драми та перший жахастик Хічкока
Кадр з фільму "Зламані". Фото: kinopoisk.ru

Вчора у Києві з фільму "Зломлені" стартував фестиваль "Нового британського кіно". За тиждень українцям покажуть шість нових фільмів, збірку короткометражок "Британія. Коротко" та відреставровану "страшилку" - перший фільм Альфреда Хічкока.

Серед фестивальних фільмів - дві соціальні драми - стрічки "Зламані" та "Тиранозавр". Безперечно, це фільми повні контрастів, де змішуються найбільш суперечливі емоції, любов та насильство, жах, іронія та дотепність. Також у програмі - дві комедії зі специфічним британським гумором "Найекзотичніший готель "Меріголд" і "Таємничий Альберт Ноббс", документальна містика - "Самозванець" та "Буремний перевал" - про шалену та нездійсненну любовну пристрасть Хіткліфа та Кетрін, яку в свій час описала в романі Емілі Бронте. Детальніше про фільми можна подивитися в огляді Gazeta.ua.

"Це коктейль фільмів, що показує різні сторони британського кіно, - говорить Мартін Даул, директор Британської Ради в Україні. - Починаючи з фільму "Зламані", в якому говориться про сімейні проблеми, до "Таємничого Альберта Ноббса", де жінка поводиться і одягається як чоловік в 60-х роках".

"Думаю, основна ознака добірки - наскільки Британія здатна поєднувати традиційне та сучасне. Приміром "Буремний перевал" - екранізація вікторіанської книги Емілі Бронте - знята дуже сучасно. І вікторіанський глядач скоріш за все не сприйняв би цю картину. Також ми покажемо раннього Хічкока, але це не тому, що нам бракує фільмів для фестивалю в Україні. Це відреставрована копія. Музику до неї написав один з найвидатніших британських композиторів Нітін Соуні і прем'єра фільму відбулася всього лиш чотири місяці тому в супроводі Лондонського симфонічного оркестру. Український глядач побачить її першим" - додав Мартін Даул.

Цього року фестиваль пройде більш ніж в 10 містах. Показуватимуть прем'єрні стрічки в кінотеатрах Києва, Одеси, Львова, Харкова, Донецька та Дніпропетровська. Фільми демонструватимуться в оригіналі з українськими субтитрами. Триватиме фестиваль до 21 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль британського кіно привіз в Україну соціальні драми та перший жахастик Хічкока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі