четвер, 15 листопада 2012 15:12

"Тим, хто Це побачить – немає спасіння" - огляд кінопрем'єр 15 листопада

"Тим, хто Це побачить – немає спасіння" - огляд кінопрем'єр 15 листопада
Кадр з фільму "Сутінки. Сага. Світанок: частина 2". Фото: kinopoisk.ru

Вікенд, що наближається, принесе на екрани вітчизняних кінотеатрів фільми для будь-якого віку. Для підлітків (чи інфантильних дорослих) – остання частина саги "Сутінки". Для тих, кому під 30 – комедії "Допоможіть стати батьком" та "Лола проти". Ну, а найдорослішим кіноманам – одні з кращих британських стрічок останніх років: драми "Зламані" та "Тиранозавр".

Сутінки. Сага. Світанок: Частина 2

"Я думала, що у нас по переду вічність, але вічність виявилась дуже короткою" - коментує Бела, яка стала вампіром. Вона сподівалась, що в її житті нарешті наступить мир та спокій, але община вампірів звинувачує її в порушенні їх "кровососних" законів. Тож сімя Калленів, до якої тепер належить і головна героїня Бела, вимушена битись за право жити на цьому світі.

"Фінальна сцена цієї кіноепопеї дуже схожа на рішаючу битву в "Хороброму серці": дві численні банди кидають одна на одну на пустому полі. Це також дуже схоже на кінцівку "Гаррі Поттера", "Володаря кілець" чи більшості стрічок з "Хронік Нарнії". Саме так закінчується купа епічних екранізацій" – Guardian.

Сіністер

"Тим, хто Це побачить – немає спасіння" - характеризує страшенного демона знавець потойбічного світу. Цю фразу можна адресувати і всім глядачам "Сіністеру", адже його перегляд скоріш за все стане для останніх двогодинною екзекуцією. В центрі сюжету – журналіст, який перебирається зі своєю сім'єю у старий будинок, в якому відбулося вбивство. Класика жанру: резидентом цієї будівлі є містичний демон, який жорстоко вбиває своїх жертв. Спроби вижити перед лицем цієї істоти і складають левову частку всього сюжету.

"Як часто буває в найкращих хорорах, в "Сіністері" прослідковується ідея того, що ми самі є своїм найгіршим кошмаром – власним найжахливішим монстром" – Los Angeles Times.

Допоможіть стати батьком

Комедія розповідає про молодого хлопця, який ніколи собі ні в чому не відмовляв. Проте одного разу він дізнається про хворобу, яка нанесла йому удар нижче пояса – він стане безплідним менше ніж через місяць. В зв'язку з цим він активно розпочинає пошуки жінки, яка б погодилась понести його дитину.

"Ти що – дурень?" - доведеться йому почути від багатьох дівчат, яких він намагатиметься вмовити понести його дитину. Проте цей хлопець не з тих, хто здається – хоч якими б кумедними не виявились його пригоди.

"Це дотепне кіно, в якій місцями зустрічаєш гарну акторську гру і файний гумор. Воно ламає певні стереотипи і змушує переглянути погляд на певні речі" – The Mercury.

Лола проти

"Мій світ обвалився – я жру все підряд" - коментує нещасна дівчина, яка день за днем розчаровується в сексі, коханні та в цілому житті. Єдиними ліками в такий ситуації лишається лише їжа – найрізноманітніша та найкалорійніша, в якій зазвичай доводиться собі відмовляти. Причина депресії проста – в канун свого весілля Лолу покинув її наречений.

Тепер вона вчиться жити по новому, приміряючи на себе різні заняття і маски. Щоб подолати всі ці негаразди їй доведеться зібрати в кулак всю свою мужність. Критики стримано сприйняли цю картину, оцінивши її надто низько. Судячи з касових зборів, не в захваті від неї і звичайні глядачі.

В рамках фестивалю "Нове британське кіно" буде показано сім повнометражних стрічок, серед яких варто відзначити два шедеври.

Тиранозавр

Картина розповідає про двох нещасних людей: самотнього і злого Джозефа та набожну Ханну, яку б'є її чоловік. В Ньому спить дикий звір, який в будь-який момент готовий накинутись на іншого і сильного його побити. Вона – напевне, не робить і кроку в житті без молитви. Однак коли і він і вона доходять до точки кипіння – невідомо, від кого чекати найстрашнішого.

"Цей фільм – не з тих, які дарують надію на краще чи формулюють якійсь меседж. Тут взагалі немає ніякого меседжу – лише дуже реалістично відтворені портрети вимучених людей" – Chicago Sun-Times.

Зламані

Головній героїні цієї картини доводиться в одинадцятирічному віці зіштовхнутись з жорстокістю та несправедливістю навколишнього світу. Так, сусід без причини б'є її товариша, її однокласники в школі розбивають її телефон, її сімя розламана через непорозуміння між батьком та матір'ю. В ній жевріє надія, що в цьому світі зламаних речей та не менш зламаних людей колись таки буде наведено лад.

"Фільм наповнений контрастними епізодами, в яких змішуються зло та добро, любов та насильство, жах та дотеп" – Hollywood Reporter.

Зараз ви читаєте новину «"Тим, хто Це побачить – немає спасіння" - огляд кінопрем'єр 15 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі