вівторок, 13 листопада 2012 12:53

Спецтема: 81-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Семирічна дівчинка готує собі їсти з бур'яну - на Дніпропетровщині знімають фільм про Голодомор

Семирічна дівчинка готує собі їсти з бур'яну - на Дніпропетровщині знімають фільм про Голодомор

У Дніпропетровську знімають фільм про семирічну дівчинку, яка пережила Голодомор.

"Свою історію нам розповіла бабуся Антоніна. Їй вже 87 років, - розповідає про ідею фільму сценарист та співрежисер Тетяна Кондрашевська. - У 1932 році їй виповнилося сім років. Про ті часи згадує з жахом та сльозами на очах. Вона багато розказувала нам і про військові часи, і про часи Голодомору. Для короткометражки "Червоне намисто" вибрали саме її спогади про Голодомор".

Зйомки розпочнуть цього тижня у селі Рудька Царичанського району. Вже провели кілька репетицій з акторами в студії, оскільки у самому ролику автори експериментуватимуть зі світлом.

"Це історія маленької семирічної дівчинки, яка залишилася без батька. Він поїхав шукати їжу аби прокормити родину, - каже Тетяна Кондрашевська. - Дівчинка ж хотіла грати в іграшки, але змушена була збирати бур'ян щоб мамі було що приготувати поїсти".

На роль дівчинки все таки вибрали акторку з однієї з театральних студій Дніпропетровська. "Думали, що варто взяти саме дівчинку з рідного села 87-річної бабусі. Щоб вона мала сільській говір, щоб - не грала, а була собою. Але ми поспілкувалися з цими дітьми і відібрали їх для масовки. Побували в дуже багатьох театральних дитячих студіях. Відбирали по різному. Інколи вони розповідали сумні вірші. З деякими гралися в іграшки та з дитячим посудом" - розказує Тетяна Кондрашевська.

Сама бабуся Антоніна також з'явиться у фільмі. "Вона дуже яскраво розповідає. Використаємо саме її голос. Самим фільмом намагалися показати, що завдяки вірі, любові, підтримці можна було вижити тоді. Лише помагаючи один одному", - каже автор.

Зараз ви читаєте новину «Семирічна дівчинка готує собі їсти з бур'яну - на Дніпропетровщині знімають фільм про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі