понеділок, 19 листопада 2018 21:45

Британський гурт співає про героїв роману українського письменника

Британський гурт співає про героїв роману українського письменника

Британський рок-гурт назвався на честь роману українського письменника Андрія Куркова. Про це літератор написав у Facebook.

Автору книги "Пікнік на льоду" зателефонував журналіст з Лондону. Спитав, як він ставиться до того, що новоспечена рок-група назвалася на честь його твору.

"Не чув. Пообіцяв послухати, а потім вирішити. Послухав. Сподобалось!", - пише Курков.

Роман 1996 року "Пікнік на льоду" англійською мовою вийшов 2001-го. У Велійкі Британії його назву переклали як Death and the Penguin - "Смерть і пінгвін". Книгу перекладено більш ніж 30 мовами світу.

Головний герой книги - київський журналіст Віктор Золоторьов, якому замовляють некрологи про впливових та ще живих персон. У кореспондента вдома живе королівський пінгвін Міша, який теж втрапляє до незвичайних ситуацій.

Гурт Death and the Penguin почав свою кар'єру з пісні "Міша живий!". Лондонська група з 2013 -го створює авангардну музику. Поєднує хардрок, інді та мат-рок. Дебютний альбом вийшов лише цьогоріч.

"Тепер збираюся їм написати, що готовий отримувати у подарунок всі нові диски групи! Думаю, що маю на це право!", - додає Андрій Курков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливий різдвяний ролик з Елтоном Джоном став хітом інтернету

У харківському видавництві "Фоліо" вийшов роман Андрія Куркова "Сірі бджоли". Обидва герої книги з Донбасу. Один тяжіє до Росії, другий – проукраїнський. Вони – єдині жителі села в сірій зоні. Сергій Сергійович симпатизує Україні, тримає бджіл, хоче перевезти вулики подалі від війни. Перебирається у Запорізьку область, а згодом – до окупованого Криму. Я хотів показати ментальність людей на Донбасі. Жили без відчуття країни, мали тільки регіональну приналежність. Жили не в країні, а на території. Це стало однією з причин війни. Вона поставила жителів Донбасу перед вибором, змусила визначитися зі своїми поглядам За романом робить постановку столичний театр на Подолі. Головну роль зіграє Богдан Бенюк.

Зараз ви читаєте новину «Британський гурт співає про героїв роману українського письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі