пʼятниця, 15 серпня 2008 15:08

Вікторія Наріжна уважна до дрібниць

 

Своїм дебютом 2006 року — повістю "Безсмертя в місті N" — Вікторія Наріжна явила надзвичайно високу зрілість письма. Захопливий сюжет, увага до дрібниць і психологічних деталей разом із високою енергетичністю й пристрасністю цієї прози заповідали появу ще однієї цікавої особистості в сучасній українській літературі. Ще не оприлюднена, друга повість письменниці "Магія рівносторонніх трикутників", із якої походить даний фрагмент, обіцяє карколомні перипетії та несподівані сюжетні ходи.

На особливу увагу заслуговує стилістика цієї прози. Мова в Наріжної — еластична, жива й багатогранна. Вона розхитує свої межі, збагачуючись новою фразеологією. Однак, на щастя, уникає типових "дитячих хвороб" молодіжної літератури з її нарочитою розхлябаністю. Проза Наріжної іноді збивається на чисту поезію, яку читаєш єдиним подихом.



Про  Вікторію Наріжну

Як уся добра література, роман Наріжної неоднозначний. Із одного боку, історія пристрасті, із другого — філософська притча про пошуки та здобуття людиною Краси

Олександр Степанов, критик

Поетка, прозаїк і перекладачка Вікторія Наріжна народилася 18 травня 1982 року в Дніпропетровську. 2004-го закінчила факультет української філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету. Позаторік дебютувала з повістю "Безсмертя в місті N".  Переклала з англійської перші дві частини "Хронік Нарнії" К. Льюїса, "Алісу в Дивокраї" Л. Керрола. Одружена. Мешкає в Дніпропетровську. Запропонований уривок належить до нової повісті, що досі не виходила друком.

Зараз ви читаєте новину «Вікторія Наріжна уважна до дрібниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути