середа, 13 серпня 2008 17:57

Степан Бандера-молодший на "Бандерштат" не приїхав

— Як дурні, то хай мокнуть! — каже жінка із села Гаразджа під Луцьком, спостерігаючи за хлопцями та дівчатами в дощовиках.

Незважаючи на зливу, вони поспішають до табору "Сонячний". У ньому 9–10 серпня відбувся другий фестиваль альтернативної музики "Бандерштат", присвячений 100-річчю від дня народження Степана Бандери.

На футбольному полі табору закінчують монтувати сцену. Увечері на ній виступлять гурти "Кому Вниз" із Києва, "АННА" зі Львова та інші. Біля "малої" сцени на баскетбольному полі готують літературні читання. На сцені не працює мікрофон.

— А ми будемо читати в гучномовець, — каже 38-річний Владислав Даліченко. — Я не поет. Займаюся маркетингом, але люблю декламувати вірші.

Молодь регоче з вірша про сало 26-річного Миколи Паліша з райцентру Ковель на Волині. Автор декламує:

Безглузда смерть —

розплата за проведення

безглуздого життя такого.

І зараз мертвий ти.

Тебе не стало.

Тебе вже смажать.

Ти свиня. Ти сало.

Через дощ не розпочинають майстер-класи з гончарства. Художниця з Луцька Жанна Миляшкевич, 35 років, привезла на фестиваль кілограм глини.

— Розпочну, коли проясниться, — закидає за плече косу. — Під дощем нічого не зліпиш.

Виставляє на стіл готові глиняні фігурки. За розмальованого баранця просить 15 грн, за кота — 12.

На столі 47-річного Євгена Філя — диски з українською музикою і фільмами, вишиванки і футболки із зображенням Тараса Шевченка, Лесі Українки, Степана Бандери, Романа Шухевича. За 50 грн хлопець у плащі кольору хакі купує у Філя диск із фільмом Юрія Луканова "Три любові Бандери". 35 грн віддає за футболку із зображенням провідника Організації українських націоналістів.

Його онук, 38-річний Степан Бандера-молодший, який уже кілька років живе в Києві, в останній момент повідомив, що не зможе приїхати на "Бандерштат". На фестивалі подейкують, що він на весіллі родички. Обіцяв, що завітає до Луцька у вересні.

Після концерту молодь збирається біля ватри. Співають повстанських пісень. На фестивалі діє сухий закон.

— Сказали, як будемо бухати, то з наметового містечка виженуть. Так шо, Льоша, повезеш ти свою водку додому, — говорить біля вогнища хлопець у спортивних штанах.

Зараз ви читаєте новину «Степан Бандера-молодший на "Бандерштат" не приїхав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути