вівторок, 29 травня 2007 14:30

Рудницька подарувала подушку Миколі Томенку

Вишиті картини й подушки показує співачка Анжеліка Рудницька, 36 років, у столичній галереї "Гончарі" на Андріївському узвозі. Виставка називається "Світ. Реконструкція". Триватиме вона до кінця червня. Рудницька зображає дерева, хатки, квіти, метеликів та птахів.

Вишивати Анжеліка почала три роки тому, коли шість місяців була прикута до ліжка.

— Це сталося так просто, що навіть нема чого розказувати. Йшла по вулиці, чхнула — і наче щось зламалося у поясниці, — пригадує Рудницька. — Ледве добралася додому, й на кухні впала мамі під ноги. Але розплющила очі й сказала: "У мене зйомка! Не можу підвести людей!". Якось нафарбувалася, але вийти з ванної не могла, бо ліва нога не слухалася.

Півроку співачка лежала в ліжку. І за цей час, щоб не збожеволіти, почала вишивати. А коли одужала, вишивку не кинула.

— У моїх роботах взагалі немає чорного кольору, — каже Анжеліка. — У циклі "Праліс" кожна картина виконана іншим кольором веселки. А в картині "Третє небо" 50 відтінків синього. Картини я нікому не дарую, — зізнається. — Друзі радять їх продавати. Хоча б за 200 доларів. А от подушки дарую. Подарувала мамі "13 бажань", Миколі Томенку подушечку з циклу "Праліс", а Вікторові Павліку "Веселкове Дерево". Презентувала ще подушку Ларисі Мудрак з прес-служби Секретаріату президента. На кінець осені готую виставку в Лаврі. У тій самій галереї, де виставляються Марія Приймаченко і Катерина Білокур.

На виставку Рудницької прийшов історик Валерій Войтович. Сказав, що пише книжку про Великдень. І попросив для обкладинки картину Рудницької "Дерево".

Зараз ви читаєте новину «Рудницька подарувала подушку Миколі Томенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути