четвер, 03 січня 2008 17:41

Роман Кофман підтанцьовував під симфонії Шуберта

27 грудня в Національній філармонії дав концерт Київський камерний оркестр, яким керує Роман Кофман. Ним розпочався концертний цикл "Усі симфонії Франца Шуберта". Перші три з дев"яти симфоній австрійського класика прозвучали в Україні вперше.

Диригент Роман Кофман, окрім київського камерного, керує симфонічним оркестром у німецькому місті Бонна. Тому в Києві виступає нечасто. Тож передноворічний виступ Кофмана зібрав повну залу. Ніхто не аплодував, як і прийнято, після чергової частини симфонії. І мобільні телефони мовчали, коли лунала музика.

Першу симфонію Шуберт написав у 16 років, а дві наступні — в 17.

— Якщо це справді прем"єра в Україні (перевірити це важко), то цей концерт є культурною сенсацією, — каже в антракті композитор Олександр Щетинський. — Мене дивує: де наші міністри? Чому жодного немає в залі?

Роман Кофман ніби підтанцьовував на своєму диригентському пульті. Адже ранні симфонії Шуберта — легкі, безпосередні та красиві.

На завершення концерту музикантам кричали "браво", а диригента викликали оплесками чотири рази на поклін. На п"ятий Кофман став за пульт, і фінал третьої симфонії Шуберта Київський камерний оркестр повторив на біс.

Зараз ви читаєте новину «Роман Кофман підтанцьовував під симфонії Шуберта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути